Allround advies

Van vergunningsaanvraag tot oplevering.
 
De familie Van der Grift in Nieuwegein is  één  van  de  grootste  fruittelers  van het land. Op circa honderd hectare teelt de familie appel, peer en kers. Bovendien beschikt het familiebedrijf, opgericht in 1923, over een schillerij waar bijvoorbeeld grootschalig appels voor appeltaarten worden geschild.
 

Anne van Rossum, adviseur bouw open teelten en specialist brandveiligheid, adviseerde de familie circa vijf jaar geleden over  de  brandveiligheid  van twee koelhuizen. Dat advies viel in de smaak. Van Rossum en Van der Grift hebben een klik en dus kreeg DLV Advies steeds meer adviesvragen. Voor alles wat  met  bouw en ruimtelijke ordening te maken heeft, is Van Rossum inmiddels vaste adviseur. Van vergunningaanvraag tot oplevering. Van der Grift is geen man van lange verhalen: “Anne is heel slim. Dat soort werk moet ik niet doen, dan komt het niet goed. Mijn geduld is veel eerder op.” 
Een bijzonder project  waar DLV Advies intensief bij betrokken was, is de bouw van een fustenloods op de locatie Cothen. Anne: “Dat bleek een archeologisch monument te zijn, dus mocht er geen schop de grond in. Een mooie uitdaging waarbij de fundering uiteindelijk is gevonden in horizontale poeren.” 

Van Rossum vindt het prettig samenwerken met van der Grift. “Het vertrouwen is er. Dat voel je en merk je aan het gemak waarmee hij zaken uit handen geeft. Het werk wordt gewaardeerd en dan loop je ook een stapje sneller. Mijn meerwaarde voor de klant moet altijd groter zijn dan de rekening die ik stuur.”