20-01 open dag Warmelink

Publicatiedatum: 10 januari 2017

Op vrijdag 20 januari wordt er een open dag gehouden bij melkveebedrijf Warmelink. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn geïnteresseerden welkom aan de Elfde Wijk 7C in Heemserveen.

Bedrijfsverplaatsing naar Heemserveen

Berend Jan (69), Arjan (38), Willemien (66) en Rudi (35) Warmelink hadden in Stegeren (Overijssel) een melkveebedrijf met 140 melkkoeien, 100 stuks jongvee en 40 hectare land. In verband met natuurontwikkeling op de huidige locatie is gezocht naar een nieuwe plek. Na een lange periode van voorbereiding is het familie Warmelink gelukt om hun bedrijf 10 km te verplaatsen naar Heemserveen. 

Mestbassin in plaats van mestkelders

Op een compleet nieuwe locatie is in de zomer van 2016 begonnen, met als eerste het landwerk en daarna het plaatsen van het mestbassin. Warmelink heeft een bassin nodig, omdat hij geen mestkelders in de stal heeft. De koeien lopen namelijk in een serrestal op een dichte, emissiearme W5-vloer. De mest wordt door schuiven weggehaald en belandt dan in een kleine mestafstort en gaat met een pomp naar het bassin.

Gebouwd volgens Maatlat Duurzame Veehouderij

De stal is een 0-6-0. In de stal zijn drie DeLaval VMS melkrobots geplaatst. De complete stal is gebouwd volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij. Jos van ’t Erve, projectleider bouw bij DLV Advies, heeft het gehele verplaatsings- en bouwtraject begeleid. Thijs Evers, projectleider Ruimtelijke Ordening, heeft een milieueffectrapportage (MER) uitgevoerd om de haalbaarheid van de verplaatsing aan te tonen. De familie Warmelink gaat rond de 180 koeien melken op deze nieuwe locatie.

Wat is er te zien?

  • 3 VMS melkrobots
  • Meedraaiend strohok
  • 3-weg selectiepoort voor weiden en separeren
  • Silotank 25.000 liter
  • LED verlichting en ventilatoren
  • ID Agro serrestal
  • HCI W5-vloer
  • Werktuigenberging met luifel voor kalverhuisvesting
  • Mestbassin 5.500 m³
  • Voeropslagen, spoelplaats en vaste mestopslag

Voor foto’s van de bouw, klik hier.

Open dag

Vrijdag 20 januari 2017 van 10.00 tot 16.00 uur
Melkveebedrijf Warmelink, Elfde Wijk 7C, Heemserveen

Belang van vroegtijdige quickscan flora en fauna bij Lbv-aanvragen

Nu de positieve beschikkingen voor ondernemers, die zich hebben aangemeld voor de Lbv-plus regeling, zijn ontvangen, worden gesprekken met de gemeente...

Lees verder

Vaste mest uitgangspunt bij nieuwe ligboxenstal familie De Jong

Familie De Jong in Vlist is sterk voorstander van vaste mest; dat voedt het bodemleven en is goed voor de weidevogels. Toen zij van de grupstal overgingen...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar