500% groei in 5 jaar

Publicatiedatum: 12 oktober 2015

Na een jarenlange voorbereiding heeft de familie Klappe aan de overkant van de A28 in Zwolle een compleet nieuw melkveebedrijf gerealiseerd die voldoet aan de nieuwste eisen. Hiermee kan de familie de komende vijf jaar een groei van maar liefst 500% realiseren. DLV Advies zorgt voor een team adviseurs die deze groei mogelijk maakt. 

Tonny van Schaik, projectleider bij DLV Advies, begeleidde het complete bouwproject om deze groei te kunnen huisvesten. “Een lang traject met een prachtig eindresultaat. Het resultaat is een nieuwe ligboxenstal, geschikt voor circa 125 melkkoeien en bijbehorend jongvee, die tevens voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van diergezondheid en voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij. Op het dak liggen zonnepanelen, er is energiezuinige led-verlichting aanwezig en de woning wordt gekoeld en verwarmd met behulp van een warmtepomp.

Groei

Met deze capaciteit kan de familie de komende vijf jaar een wezenlijke groei realiseren.”
Op de oude locatie hield de familie 25 stuks melkvee in een grupstal uit 1933. Daarnaast hadden zij gemiddeld 170 schapen gehuisvest in de oude gebouwen. “Het was roeien met de riemen die we hadden”,  aldus Harm Klappe. Het gezin was zich bewust van het geringe toekomstperspectief wat hun bedrijf op die oude locatie had. “Wij hebben toen met beide handen een kans die ons geboden werd aangegrepen.”

Lees hier meer over dit project. 

Hoe krijg je meer daglicht in bestaande varkensstal?

De eisen van het Beter Leven-keurmerk worden vanaf 1 januari 2025 aangescherpt, waaronder die voor daglicht. Bij nieuwbouw kun je hiermee rekening houden....

Lees verder

Belang van vroegtijdige quickscan flora en fauna bij Lbv-aanvragen

Nu de positieve beschikkingen voor ondernemers, die zich hebben aangemeld voor de Lbv-plus regeling, zijn ontvangen, worden gesprekken met de gemeente...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar