Doen waar je goed in bent

Publicatiedatum: 31 oktober 2016

Hoza Uienzaad is al sinds 1870 gevestigd op de Zuid Hollandse eilanden. Met zijn uienhandelsbedrijf  in Sommelsdijk op Goeree en Overflakkee was voorouder  Arie Hoogzand in die tijd een echte pionier op dit gebied. Gedurende de jaren is het bedrijf zich meer en meer gaan specialiseren in het veredelen en het vermeerderen van uienzaad. Inmiddels staat Jim Hoogzand als vijfde generatie aan het roer van dit familiebedrijf dat nu is gevestigd in Oudenhoorn op het eiland Voorne en Putten.

Nieuwbouw bewaarloods

De wens vanuit de familie rondom nieuwbouw van de bewaarloods was praktisch: het bedrijf efficiënter inrichten. Voor advies rondom de bouw gingen ze in gesprek met Barry Akkerman en Jos Commissaris, specialisten Open Teelten bij DLV Advies. Het bedrijf ging van losse opslag volledig over naar opslag in kisten. Jim Hoogzand wilde van de bulkopslag af om flexibeler te kunnen zijn en makkelijker te kunnen werken.

Bouwbegeleiding 

De bouwbegeleiding door DLV Advies verliep na aanvang voorspoedig. Jim is tevreden over het proces en de begeleiding: “De bouwbegeleiders haalden echt dingen uit de bouw die je zelf gewoon niet ziet. De investering in deze dienst heeft zich dubbel en dwars terug verdiend. Als ik het zelf had gedaan en een fout had gemaakt, was ik duurder uit geweest én verder van huis. Ik blijf erbij dat iedereen moet doen waar hij goed in is. En de adviseurs van DLV Advies hebben hier duidelijk goed werk geleverd. We hebben onze eerste twee opslagloodsen in eigen beheer laten bouwen,  hier hebben we fouten gemaakt die onder begeleiding van DLV Advies niet waren gebeurd.”

Lees het volledige verhaal van de familie Hoogzand en bekijk de timelapse film van de bouw. 

Belang van vroegtijdige quickscan flora en fauna bij Lbv-aanvragen

Nu de positieve beschikkingen voor ondernemers, die zich hebben aangemeld voor de Lbv-plus regeling, zijn ontvangen, worden gesprekken met de gemeente...

Lees verder

Vaste mest uitgangspunt bij nieuwe ligboxenstal familie De Jong

Familie De Jong in Vlist is sterk voorstander van vaste mest; dat voedt het bodemleven en is goed voor de weidevogels. Toen zij van de grupstal overgingen...

Lees verder

Meer nieuws