Varken centraler in Stal van de Toekomst
De bouwprojecten waaraan nu gebouwd wordt, zijn pre-stikstofcrisis. Al vergunde projecten worden nog niet doorgezet door de gestegen bouwkosten en onzekerheden...
Lees verderVoor samenwerking voor innovaties en fysieke investeringen voor innovatie op agrarische bedrijven stelt de provincie Gelderland subsidiegeld beschikbaar. Voor deze regelingen komen de aanschaf van machines en installaties en ontwikkelings- en advieskosten in aanmerking voor de subsidiegelden.
Investeringen die bijdragen aan klimaatdoelstellingen en de doelen van de agrariër en het water beheer komen in aanmerking voor 40% subsidie. Het subsidiebedrag is maximaal € 250.000,- per bedrijf. Voor investeringen die nodig zijn voor het ontwikkelen, beproeven of demonstreren van innovaties en voor bredere uitrol van innovaties op agrarische ondernemingen wordt tot 40% gesubsidieerd. De subsidieregeling ‘fysieke investeringen voor innovatie van agrarische bedrijven’ moet passen binnen één van de volgende thema’s:
De aanvragen worden beoordeeld op kwaliteit. De projecten moeten aansluiten op de doelstellingen van de Waterschappen en de hierboven genoemde thema’s. Vooral investeringen die ten behoeve van waterkwaliteit (op gebiedsniveau) worden ontwikkeld en uitgevoerd passen hierbij.
De Gelderse waterschappen leveren een bijdragen in de vorm van een cofinanciering. Zonder deze cofinanciering van het waterschap is het niet mogelijk om subsidie aan te vragen bij de provincie Gelderland. Aanvragen kunnen tot en met 31 maart 2016 worden ingediend.
Onze specialisten hebben binnen verschillende projecten veel ervaring opgedaan met kringloopsystemen en het maken van bedrijfswaterplannen. Voor gericht advies over de meest geschikte machines en installaties kunt u bij DLV Advies terecht. Voor dit advies is binnen de regeling subsidiegeld beschikbaar.
Voor meer informatie, neem contact op met een van onze adviseurs subsidies.
De bouwprojecten waaraan nu gebouwd wordt, zijn pre-stikstofcrisis. Al vergunde projecten worden nog niet doorgezet door de gestegen bouwkosten en onzekerheden...
Lees verderHet drogen van zaaiuien kost veel gas. Dat verleidt telers er wellicht toe om hun product zoveel mogelijk op het veld te drogen. “Niet doen”,...
Lees verder