Open dag nieuwe ligboxenstal

Publicatiedatum: 09 februari 2017

Op zaterdag 8 april organiseert DLV Advies een open dag in de nieuwe ligboxenstal van de familie Verhoef te Brandwijk. De stal is gebaseerd op de uitgangspunten eenvoudig, functioneel en efficiënt. 

Het bedrijf van de familie Verhoef is een echt familiebedrijf waarin twee generaties samenwerken. In de afgelopen jaren zijn het erf en gebouwen vernieuwd. En nu was de ligboxenstal voor de koeien aan de beurt. 

Bouwen binnen budget

De familie Verhoef koos voor de bouw van een nieuwe U-vormige 3+1 rijïge stal. In de stal zijn 127 ligplaatsen aanwezig. Christiaan de Ruijter, projectleider bouw bij DLV Advies, begeleidde het bouwtraject, van vergunningen tot ontwerp, tot budgetbewaking. Het gehele bouwproject is gerealiseerd binnen het vooraf opgestelde investeringsplan. 

Eenvoudig, functioneel, efficiënt

Belangrijke uitgangspunten voor de familie Verhoef bij de bouw van de stal waren: eenvoudig, functioneel en efficiënt. Dit is terug te zien in de keuzes met betrekking tot de stalindeling en toegepaste materialen. Zo is gebruik gemaakt van stalen damwandgevels, een golfplatendak en een eenvoudige open nok. 

Stal makkelijk te verlengen

De melkstal is uitgevoerd in een 2*10 stands 60 gradenopstelling. Bij de uitloop is een eenvoudige koeselectie geplaatst. Op die manier komen de beide productiegroepen op de juiste plaats en kunnen koeien worden gesepareerd. Verder is de stalopzet zo dat de stal makkelijk te verlengen is. 

Locatie

Komt u ook een kijkje nemen in deze stal die goed past bij de huidige situatie in de melkveehouderij? U bent van harte welkom bij de familie Verhoef aan de Brandwijksedijk 45 te Brandwijk op 8 april van 10.00 uur tot 15.30 uur. 

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met Christiaan de Ruijter via 06 53 16 91 75 of c.deruijter@dlvadvies.nl

Hoe krijg je meer daglicht in bestaande varkensstal?

De eisen van het Beter Leven-keurmerk worden vanaf 1 januari 2025 aangescherpt, waaronder die voor daglicht. Bij nieuwbouw kun je hiermee rekening houden....

Lees verder

Belang van vroegtijdige quickscan flora en fauna bij Lbv-aanvragen

Nu de positieve beschikkingen voor ondernemers, die zich hebben aangemeld voor de Lbv-plus regeling, zijn ontvangen, worden gesprekken met de gemeente...

Lees verder

Meer nieuws