Subsidiepot asbest 2018 opgehoogd

Publicatiedatum: 10 april 2018

De komende tijd blijft subsidie beschikbaar voor het saneren van asbestdaken. Het budget voor 2018 was vrijwel op, maar de Staatssecretaris van Infrastructuur en  Waterstaat haalt een deel van het subsidiebedrag voor asbestverwijdering van 2019 naar voren. 

In totaal heeft de Nederlandse overheid 75 miljoen euro subsidie voor de sloop van asbestdaken beschikbaar gesteld. Inmiddels is daarvan in 2016 en 2017 al 41 miljoen opgebruikt (15 miljoen in 2016 een 26 miljoen in 2017). Voor 2018 was in eerste instantie een bedrag van 11,3 miljoen euro beschikbaar gesteld. Volgens de mededeling van de staatssecretaris is dit bedrag al rond half april gebruikt. Daarom haalt ze 6,2 miljoen euro van het bedrag van 2019 naar voren. Het totale budget voor dit jaar komt daarmee op 17,5 miljoen euro.

Vertraging asbestverwijdering

Doordat er onvoldoende budget beschikbaar is, kan de asbestverwijdering vertraging opleveren, terwijl juist een versnelling nodig is. Het gaat met het huidige tempo van asbestverwijdering niet lukken vóór 2024 alle asbest te verwijderen.

Asbest eraf, zonnepanelen erop

Agrarische ondernemers worden gestimuleerd om hun oude asbestdak te vervangen door een nieuw dak en daar meteen zonnepanelen op te leggen. Een aantal provincies hebben een subisidieregeling voor het inventariseren, verwijderen en afvoeren van asbest en vervolgens de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen. Lees hierover meer in het dossier over asbest en zonnepanelen. 

Onze specialisten helpen u verder met uw asbestvraagstuk. Neem contact op met een van onderstaande adviseurs. 

Vijf jaar onzekerheid: PAS-Melders nog steeds in de knel

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien...

Lees verder

De heropbouw van Takii

Drie jaar geleden werd Takii, een bekend zaadveredelingsbedrijf, getroffen door een verwoestende brand die het pand volledig in de as legde. In de nasleep...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar