Vruchten plukken van Dé Appeldag

Publicatiedatum: 28 juni 2021

Dit jaar zal Dé Appeldag plaatsvinden op donderdag 8 juli 2021 bij fruitbedrijf Van Den Brink, Tuurdijk 43, ’T Goy. Naast de focus op appel- en perenteelt zullen diverse noviteiten voor de brede fruitteelt aan bod komen. Denk hierbij aan digitalisering in de fruitteelt, mechanisatie en diverse teelt toepassingen.

De organisatie richt zich op een proactieve dag met volop demonstraties. DLV Advies zal op het fruitbedrijf rondleidingen verzorgen rondom de ontwerp en realisatie van de bedrijfsmatige ruimten en de huisvesting.

Begeleiding bouw

De afgelopen jaren heeft Anne van Rossum, projectleider Bouw bij DLV Advies, de familie Van Den Brink begeleidt bij het bouwtraject van de bedrijfsmatige ruimten en de huisvesting. Joan van den Heuvel heeft het innoverende fruitteeltbedrijf bijgestaan bij de realisatie van het zon-op-daktraject.

Van sloop tot realisatie

In een paar jaar tijd is het hele bedrijf gemoderniseerd. “Met de realisatie van de laatste nieuwbouw kan het bedrijf in totaal 14 miljoen kilo hardfruit bewaren op de Tuurdijk in 't Goy", vertelt een trotse Ton van den Brink. "Er zijn drie geïsoleerde laaddocks aan een gekoelde expeditieruimte met aansluitend ULO-koelcellen van 140 ton en 160 ton peren bijgekomen. Anne:” In het bewaartechnische ontwerp stond alles in het teken van een optimale conditionering (temperatuur en vochtigheid) op een duurzame wijze. Alle cellen werden voorzien van ultrasone bevochtiging. Inmiddels staat er een duurzaam gebouw op basis van box in box (minimale warmtebelasting cellen), uitbreiding van zonnepanelen, hoge isolatiewaarde, zolderkoeling, noodstroomvoorziening en ledverlichting etc.”  

Laatste bouwfase

Op dit moment wordt een plan uitgewerkt voor de laatste fase waarbij de oudste koelcellen worden vervangen door nieuwe cellen die weer voldoen aan de laatste stand der techniek. “Wanneer ook dit gerealiseerd is, kunnen we trots terugkijken op een fijne samenwerking met een fantastisch bedrijf”, aldus Anne.

Rondleidingen

Gedurende de dag verzorgd DLV Advies verschillende rondleidingen waarbij Anne van Rossum de bezoekers meeneemt in het hele proces van de bouw van de bedrijfsmatige ruimten en huisvesting. Anneke van Uden, projectleider Energie, zal de bezoekers meenemen in de wereld van de ‘duurzame’ energie. Daarbij geeft zij advies over hoe relatief eenvoudig besparing en verduurzaming hand in hand gaan. Zo plukt ook u hier de vruchten van.

Programma DLV Advies

Tijdstip Tijdstip Rondleiding
10.00 uur 15.00 uur Rondgang zonnepanelen en duurzame energie
12.00 uur 18.00 uur Rondgang bouw en sortering, koeling en expeditie
13.00 uur 17.00 uur Rondgang bouw en gebruik huisvesting personeel, kantoor, kantine

 

Wilt u een bezoekje brengen aan de Appeldag. Meld u dan aan via onderstaande link. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden verplicht.


Ik meld mij aan voor Dé Appeldag

Hoe krijg je meer daglicht in bestaande varkensstal?

De eisen van het Beter Leven-keurmerk worden vanaf 1 januari 2025 aangescherpt, waaronder die voor daglicht. Bij nieuwbouw kun je hiermee rekening houden....

Lees verder

Belang van vroegtijdige quickscan flora en fauna bij Lbv-aanvragen

Nu de positieve beschikkingen voor ondernemers, die zich hebben aangemeld voor de Lbv-plus regeling, zijn ontvangen, worden gesprekken met de gemeente...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar