Bewust energie inkopen

Bewust groene energie inkopen voor de beste prijs.

Rachel en haar man Leo Janssen zijn vijf jaar geleden in maatschap gegaan met de oom van Leo. Zij runnen een melkveebedrijf in Evertsoord met 200 melkkoeien, 160 stuks jongvee en daarnaast 300 rosékalveren. In totaal heeft Mts. Hendrix-Janssen 120 hectare grond in gebruik. De start van de maatschap werd in een stroomversnelling werkelijkheid. Er is een nieuwe jongveestal gebouwd met advies van projectleider Eric Pijnappels van DLV Advies.

De inkoop van energie had niet de eerste prioriteit, want de bouw ging voor. Ze kozen ervoor om in het begin de inkoop van energie te laten verlopen via de leverancier waar ze al energie afnamen. Totdat ze vanuit DLV Advies een e-mail kregen om verder te kijken naar de mogelijkheden. Adviseur Jan Dortmans had al regelmatig contact met Rachel en Leo over de zaken rondom financiele plannen. Hij benoemde ook de mogelijkheden van de inkoop van energie die DLV Advies de ondernemers te bieden had.

Na een vrijblijvend gesprek met een adviseur Energie over de kosten voor energie bleek dat Rachel en Leo kosten konden besparen op de inkoop van energie.

DLV advies: "Wij verkopen zelf geen energie, maar bemiddelen tussen de partijen. Er zijn goede afspraken met verschillende energieleveranciers. Daardoor zijn we in staat om een scherp aanbod te doen. We zoeken altijd het best passende energiecontract voor de situatie van de klant en regelen de overstap." Voor Rachel en Leo is dat ook het voordeel om via DLV Advies energie in te kopen. "Het gemak is een voordeel. DLV Advies zoekt het voor je uit. Wij hebben weinig tijd en zin om het zelf uit te zoeken en daarom is het fijn als je weet dat er iemand is waarop je vertrouwt en waarvan je weet dat het goed voor je geregeld wordt. Dat maakt de beslissing ook makkelijk om over te stappen."

Maatschap Hendrix-Janssen denkt ook bewust mee aan het milieu. Friesland Campina, waar zij de melk aan leveren, wil ook dat ondernemers hun steentje bijdragen aan het milieu. Vandaar dat de maatschap gekozen heeft voor het inkopen van groene energie. Rachel laat weten: "Daarin heeft DLV Advies ons goed geholpen om te kijken welke aanbieder ons die groene energie kan leveren voor een goede prijs."

In het filmpje licht Rachel Janssen de gemaakte keuzes toe en geeft ze je een kijkje in hun melkveebedrijf.