Deadline energiebesparingsplicht nadert

Publicatiedatum: 10 oktober 2023

Heeft u de energiebesparingsplicht nog niet ingevuld? De deadline van 1 december lijkt misschien nog ver weg, maar het is verstandig om nu al stappen te zetten om ervoor te zorgen dat u de energiebesparingsplicht op tijd kan indienen.

De energiebesparingsplicht is een verplichting die van toepassing is op bedrijfslocaties met een jaarlijks energiegebruik vanaf 50.000 kWh (elektriciteit) of 25.000 m3 (aardgas-equivalent). Deze bedrijven zijn verplicht alle energiebesparende maatregelen uit te voeren die zich binnen 5 jaar terugverdienen.

Waarom nu actie ondernemen?

1 december lijkt misschien nog ver weg, maar het indienen van de energiebesparingsplichtvergt tijd en aandacht. “Per 1 juli is het bevoegd gezag over gegaan van gemeente naar de overheidsdienst. We merken dat er daardoor meer controles plaatsvinden op de bedrijven” aldus Erik de Jonge projectleider Energie bij DLV Advies. “Door nu al stappen te zetten, zorgt u ervoor dat u niet op het laatste moment hoeft te haasten om aan de verplichtingen te voldoen.”

Hoe kan DLV Advies u helpen?

Wij kunnen u ondersteunen bij het voldoen aan de energiebesparingsplicht. Onze adviseur komt persoonlijk naar uw bedrijf om de energiebesparingsplicht met u door te nemen en namens u in te dienen. De kosten hiervoor bedragen € 375.

Combineer de energiebesparingsplicht met een energiescan

Wilt u verder gaan dan alleen het voldoen aan de energiebesparingsplicht? Overweeg dan een uitgebreide energiescan op uw locatie. Onze adviseur bezoekt uw bedrijf en onderzoekt welke besparingsmogelijkheden er zijn en wanneer deze gerealiseerd kunnen worden. Bovendien zorgen wij ervoor dat de energiebesparingsplicht van de besparende maatregelen naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt verzonden.

Ondersteuning nodig?

Wilt u meer advies over de verplichtingen die behoren bij de energiebesparingsplicht, wilt u ondersteuning bij het indienen hiervan of wilt u meer informatie over duurzame energieoplossingen binnen uw bedrijf? Vul dan onderstaand formulier in. Onze adviseurs nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

* verplichte velden

Rendement zonnepanelen verbeteren; een gestructureerde aanpak helpt

“Hoe haal ik meer rendement uit m’n zonnepanelen?” Die vraag wordt regelmatig gesteld aan de energiespecialisten van DLV Advies. “Daar...

Lees verder

Accu het antwoord op de uitdagingen van de energietransitie, verdienmodel echter onzeker

Accu's lijken het antwoord te zijn op de uitdagingen waarmee de energietransitie te maken heeft. Maar het terugverdienen van een accu voor bedrijven...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Onze adviseurs staan
voor u klaar