Meer weten over monomestvergisting? Kom naar een van de infodagen!

Publicatiedatum: 25 februari 2023

Monomestvergisting heeft zich bewezen als een oplossing voor CO2-reductie mét een verdienmodel door de productie van hernieuwbare energie. In 2023 zijn de basisbedragen voor monomestvergisting in de SDE++ subsidie gestegen. Dit, in combinatie met de hoge energieprijzen, zorgt ervoor dat de business case behoorlijk verbeterd is. Doordat daarnaast het beschikbare budget per fase voor een gedeelte gereserveerd wordt, is de kans op toekenning van deze subsidie voor monomestvergisting ook vergroot. De regeling gaat op 6 juni 2023 om 9:00 uur open en sluit op 6 juli 2023 om 17:00 uur.

Om melkveehouders nog beter te informeren over monomestvergisting worden er verspreid over het land een aantal infodagen georganiseerd. Tijdens deze dagen stellen melkveehouders met een monomestvergister hun bedrijf open. Ze laten zien hoe de monomestvergister werkt en wat het hen oplevert. DLV Advies is hierbij betrokken geweest en zal, samen met andere leveranciers, ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. 

Verhoogde vergoedingen bij monomestvergisting 

Voorheen was een monomestvergister pas rendabel met minimaal 160 koeien. Met deze verhoogde subsidiebedragen kan het vanaf 130 koeien al lonend zijn. “Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om een cluster te vormen maar kan de aanschaf van een monomestvergister met warmtekrachtkoppeling nu ook al individueel interessant zijn” stelt Wouter Lampert, medewerker Energie bij DLV Advies. “Het is dan ook zeker een onderwerp wat nu zeer aantrekkelijk is om onderzoek naar te doen. Deze infodagen zijn dan ook perfect om een eerste indruk op te doen en te kijken of het ook voor uw bedrijf aantrekkelijk kan zijn om een monomestvergister te plaatsen.”

Deelnemende bedrijven bij de infodagen

U kunt zich hier aanmelden voor een infodag. Lees hieronder meer over de data en locaties van de infodagen.

 1. Dinsdag 28 februari 14.00-16.00 uur
  Mts Bom Wessels, Verlengde Scholtenskanaal Oostzijde 23, 7881 JR  EMMER-COMPASCUUM
 1. Woensdag 1 maart 14.00-16.00 uur
  Melkveebedrijf Janssen Siegerswoude, Middenwei 19, 9248 SJ  SIEGERSWOUDE
 1. Dinsdag 7 maart 14.00-16.00 uur
  Melkveehouderij Van Poppel, Lijndonk 1A, 5124 RK  MOLENSCHOT 
 1. Donderdag 9 juni 14.00-16.00 uur
  Melkveebedrijf Lage Bijssel vof, Oude Molenweg 15, 8085 SW  DOORNSPIJK 

Voor deze infodagen wordt u vriendelijk verzocht u vooraf aan te melden.

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over monomestvergisting of een SDE++ subsidie aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Wouter Lampert, Erik van Eekelen of Erik Drost. Zij helpen graag bij het beantwoorden van uw vragen en kunnen u begeleiden in zowel het aanvragen van de subsidie als in de uitvoering van het project, van begin tot eind.

Koelen met zonkracht

Door de mechanische koeling aan te zetten als de zonnepanelen energie opwekken, kunnen de bewaarkosten flink omlaag. Telers die de mechanische koeling...

Lees verder

Monomestvergisting met groen gas: lucratief of een brug te ver

Agrarische ondernemers staan voor de uitdaging om hun CO₂-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Het project ‘Klimaat...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Onze adviseurs staan
voor u klaar