Project energiebesparing voor Drentse varkenshouders van start

Publicatiedatum: 18 juli 2017

DLV Advies en de provincie Drenthe organiseren vanaf deze zomer groepsbijeenkomsten en individueel advies op het gebied van energiebesparing, speciaal voor Drentse varkenshouders. Het doel is om inzicht te krijgen in het energieverbruik en de -kosten en de mogelijkheden van energiebesparingsmaatregelen op het bedrijf. 

Energiescan: inzicht in verbruik

Aan het einde van de zomer wordt voor iedere deelnemer een energie-inventarisatie gemaakt. Op deze manier krijgen deelnemers inzicht in hun eigen verbruik per dier de score ten opzichte van een referentie. Per bedrijf wordt ook een energiebesparingsplan opgesteld. Hierin staat hoe bedrijven praktisch kunnen besparen zonder kosten te maken en hoe ze rendabele investeringen in het bedrijf kunnen doen. 

Studiegroepbijeenkomsten

In het najaar worden er twee bijeenkomsten georganiseerd met alle deelnemers. Tijdens deze bijeenkomsten worden de energiescans vergeleken en worden besparingsmogelijkheden toegelicht. Deelnemers kunnen aangeven welke onderwerpen ze graag besproken willen hebben.

Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen zijn: 

  • Warmteterugwinning uit ventilatielucht
  • Besparing van energie via LED verlichting
  • Rendement van zonnepanelen
  • Energie besparen met klimaatinstellingen
  • Toepassing van een houtkachel
  • Gebruik van warmtepompen

De onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten aan bod komen, kunnen op basis van de uitkomst van de energiescans nog worden aangepast en worden in overleg met de deelnemers georganiseerd.

Interesse? Meld u aan!

Wilt u deelnemen aan deze studiegroep? Neem dan contact op met Thomas Kruders via t.kruders@dlvadvies.nl of 06 51 27 90 56.
 

Rendement zonnepanelen verbeteren; een gestructureerde aanpak helpt

“Hoe haal ik meer rendement uit m’n zonnepanelen?” Die vraag wordt regelmatig gesteld aan de energiespecialisten van DLV Advies. “Daar...

Lees verder

Accu het antwoord op de uitdagingen van de energietransitie, verdienmodel echter onzeker

Accu's lijken het antwoord te zijn op de uitdagingen waarmee de energietransitie te maken heeft. Maar het terugverdienen van een accu voor bedrijven...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Onze adviseurs staan
voor u klaar