SDE+ najaarsronde op 27 september van start

Publicatiedatum: 24 augustus 2016

De subsidie voor Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) krijgt een tweede ronde dit najaar. Bedrijven die hernieuwbare energie produceren of gaan produceren komen in aanmerking voor deze subsidie. Op deze manier worden bedrijven gestimuleerd om te investeren in duurzame energievoorzieningen in Nederland.

Afgelopen maart  was de eerste ronde voor de subsidieaanvraag. Dit resulteerde in twee keer zoveel aanvragen voor hernieuwbare energieprojecten dan beschikbaar was. Daarom is er door het kabinet 1 miljard euro meer subsidie beschikbaar gemaakt dan eerder was aangekondigd. 

27 september 2016

Inschrijven voor deze nieuwe ronde start op dinsdag 27 september om 9:00 en eindigt op donderdag 27 oktober om 17:00. Dit geld is geen extra geld, maar het is budget wat voor de komende jaren al begroot was voor hernieuwbare energie. Minister Kamp van Economische Zaken: "Door nu subsidie eerder beschikbaar te stellen, kunnen meer projecten doorgang vinden en zetten we weer een belangrijke stap richting het doel van 16% hernieuwbare energie in 2023.”

Zonnepanelen

In de eerste helft van dit jaar is voor 4 miljard euro subsidie verstrekt aan biomassa-, zon-, geothermie- en windenergieprojecten. Opvallend is dat bijna 90 procent van de projecten die een subsidie beschikt hebben gekregen, een zonproject is. Het gaat om 872 van de in totaal 986 projecten. Dit zijn veelal kleinschalige projecten.

Kostenreductie

De SDE+ is zo ingericht dat zoveel mogelijk hernieuwbare energie wordt opgewekt tegen zo laag mogelijke kosten. Dit betekent dat projecten die voor een lager subsidiebedrag inschrijven, meer kans hebben de subsidie te ontvangen. Binnen de SDE+ is ook ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe innovatieve technieken.
In 2017 zal het SDE+ budget naar verwachting vergelijkbaar zijn met het budget van 2016. Hierover wordt aan het einde van dit jaar meer bekend gemaakt.

Wilt u meer weten over de SDE+ regeling? Neem contact op met onze specialist SDE Thijs de Jong via 06 26 54 23 97 of t.dejong@dlvadvies.nl ook kunt u contact opnemen met onze specialist Joan van den Heuvel via 06 26 54 23 98 of j.vandenheuvel@dlvadvies.nl.

Webinar monomestvergisting

Monomestvergisting (biogas uit mest) is een essentiële schakel in de energietransitie en zal een sleutelpositie gaan innemen binnen de kringlooplandbouw....

Lees verder

Wat zijn kansen van mestvergisting bij kassen?

Mestvergisting bij een glastuinbouwbedrijf, het lijkt zeer kansrijk. Toch stuurt overheidsbeleid niet echt aan op levering van warmte en CO2 uit deze opkomende...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar