Studiegroep energiebesparing bij varkenshouders in Groningen

Publicatiedatum: 14 september 2016

De provincie Groningen en DLV Advies organiseren vanaf dit najaar een studiegroep 'Energiebesparing voor Groningse varkenshouders'. Samen met de deelnemers wordt gekeken naar hun energieverbruik en naar maatregelen die ze kunnen nemen om energie te besparen. Daarnaast krijgen de deelnemers uitleg over het toepassen van alternatieve energiebronnen en gebruiksmiddelen. De provincie Groningen wil de varkenshouderijsector duurzamer maken. 

Energie besparen: van plan tot resultaat

De studiegroep gaat in de tweede helft van september van start. In oktober en november wordt voor iedere deelnemer een individuele energie-inventarisatie gemaakt. Op deze manier krijgen deelnemers inzicht in hun eigen verbruik per dier de score ten opzichte van een referentie. Ook krijgt elk bedrijf een energiebesparingsplan. Hierin staat hoe bedrijven praktisch kunnen besparen zonder kosten te maken en hoe ze rendabele investeringen in het bedrijf kunnen doen. 

Informatiebijeenkomsten

Van november 2016 tot april 2017 organiseren de provincie en DLV Advies een aantal informatiebijeenkomsten over energiebesparing voor varkenshouders. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen zijn: 
-    Vergelijken van energiescans in groepsverband 
-    Warmteterugwinning uit ventilatielucht
-    LED-verlichting, welke besparing levert het op?
-    Rendement van zonnepanelen
-    Energie besparen met klimaatinstellingen 
-    Toepassing van een houtkachel
-    Gebruik van warmtepompen

De onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten aan bod komen, kunnen op basis van de uitkomst van de energiescans nog worden aangepast en worden in overleg met de deelnemers georganiseerd.

Wilt u deelnemen aan deze studiegroep? Neem dan contact op met Gerben de Vries via g.devries@dlvadvies.nl of 06 26 54 49 35.
 

Rendement zonnepanelen verbeteren; een gestructureerde aanpak helpt

“Hoe haal ik meer rendement uit m’n zonnepanelen?” Die vraag wordt regelmatig gesteld aan de energiespecialisten van DLV Advies. “Daar...

Lees verder

Accu het antwoord op de uitdagingen van de energietransitie, verdienmodel echter onzeker

Accu's lijken het antwoord te zijn op de uitdagingen waarmee de energietransitie te maken heeft. Maar het terugverdienen van een accu voor bedrijven...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Onze adviseurs staan
voor u klaar