Subsidieregeling Zonnig Zuid-Holland

Publicatiedatum: 19 juni 2020

Op 10 juni 2020 heeft de provincie Zuid-Holland de regeling Zonnig Zuid-Holland gepubliceerd, waarmee 4 miljoen euro subsidie beschikbaar komt. 

Deze regeling maakt het voor grootdakbezitters mogelijk subsidie aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen of het beschikbaar stellen van een dak aan een energiecoöperatie. Aanvragen van subsidie kan nog tot en met 2023.

Versterken dakconstructie 

Subsidie voor het aanpassen van de dakconstructie wordt verstrekt vóór de koop, de voorbereidende werkzaamheden en de installatie van zonnepanelen op een dak. De aanpassingen aan de constructie mogen ook vooraf, ten hoogste 12 maanden voor de datum van de aanvraag voor subsidie, doorgevoerd zijn. De subsidie bedraagt in dit geval € 80 per gerealiseerde kilowattpiek aan te installeren zonnepanelen. Het maximaal subsidiebedrag is €100.000 per aansluiting.

Binnen 6 maanden starten

Als de subsidie wordt toegekend, is de ondernemer verplicht op tijd te starten met eventuele voorbereidende werkzaamheden en/of de installatie van de zonnepanelen. Uiterlijk binnen 6 maanden na bekendmaking van de beschikking tot subsidieverlening moet met deze activiteiten worden gestart.

Minimaal 45-50 zonnepanelen

De dakbezitter of de energiecoöperatie moet minimaal 15 kWpiek (circa 45-50 panelen) aan zonnepanelen plaatsen om voor subsidie in aanmerking te komen. De aanvragen worden gerangschikt op volgorde van binnenkomst.

Subsidie aanvragen

De subsidie voor het beschikbaar stellen van je dak aan een energiecoöperatie, of aan soortgelijke burgerinitiatieven, begint bij € 2.500 te vermeerderen met € 30 per kilowattpiek aan capaciteit die boven de 15 kilowattpiek wordt gerealiseerd. Het maximaal subsidiebedrag is € 5.000 per aansluiting.

Subsidie aanvragen of een rendementsberekening laten maken? Neem dan contact op met Maaike Pels. Voor een constructieberekening kunt u contact opnemen met Christiaan de Ruijter of Roland Aarts. Ook kan DLV Advies begeleiden in de aanschaf van zonnepanelen zodra de beschikking binnen is.

Koelen met zonkracht

Door de mechanische koeling aan te zetten als de zonnepanelen energie opwekken, kunnen de bewaarkosten flink omlaag. Telers die de mechanische koeling...

Lees verder

Monomestvergisting met groen gas: lucratief of een brug te ver

Agrarische ondernemers staan voor de uitdaging om hun CO₂-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Het project ‘Klimaat...

Lees verder

Meer nieuws