Noord West Overijssel

De deelnemers van Noord West Overijssel zijn de samenwerking aangegaan vanwege de geografische ligging en het feit dat zij (voor een groot deel) biologisch ondernemen. Door hun krachten te bundelen zien zij kansen voor de regio om ook in de toekomst te kunnen blijven ondernemen. Het delen van kennis, een solidaire gemeenschap en gezamenlijke doelen nastreven om hier als collectief van te kunnen profiteren. Binnen het project willen de negen melkveehouders met in totaal 735,95 hectare extensiveren door het productie- en bemestingsvolume te verlagen van het melkveehouderijbedrijf tot maximaal 150 of 100 kg stikstof dierexcretie per ha per bedrijf waarbij het gebruik van stikstofhoudende kunstmest niet is toegestaan. 

Wat doet DLV Advies?

In 2024 heeft DLV Advies voor verschillende groepen melkveehouders in Nederland de subsidieaanvragen ingediend. Nu deze subsidies zijn toegekend, begeleiden wij de komende vier jaar (2024 – 2028) deze groepen bij de uitvoering van hun plannen.

Onze begeleiding richt zich op:

  • Individuele bedrijfsplannen – Concrete stappen per melkveehouder om de stikstofuitstoot te verlagen

  • Monitoring en rapportages – Voortgang bewaken en tussentijdse evaluaties uitvoeren

  • Kennissessies en bijeenkomsten – Ervaringen delen binnen en tussen de groepen

  • Communicatie en samenwerking – Zorgen dat alle betrokken partijen goed geïnformeerd blijven

 

Mede mogelijk gemaakt door

 De extensiveringsregeling wordt gefinancieerd door ELFPO Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.