Erik Drost

KANTOOR
DLV Advies
Munsterstraat 18a
Postbus 546
7400 AM Deventer
info@dlvadvies.nl
0570 50 15 00

Wie is Erik?

Ik ben Erik Drost, geboren en getogen in het Twentse Goor. Getrouwd en drie kinderen waarvan er inmiddels twee de deur uit zijn. Mijn hobby’s zijn klussen, wandelen (het liefst in Oostenrijk) en gezellig met familie en/of vrienden barbecueën.

Voor mijn werkzaamheden bij DLV Advies verkocht ik recyclingmachines voor de verwerking van diverse soorten afval. Dit in het kader van hergebruik van reststoffen en het streven naar verduurzaming. Mijn interesse in alles wat met innovatie te maken heeft, werd hierdoor steeds groter. 

Binnen DLV Advies ben ik werkzaam als projectleider Energie. Mede door mijn technische en praktische achtergrond vind ik het super interessant om me te verdiepen in alle mogelijke manieren van verduurzaming en kansen voor de agrarische sector.
Van het adviseren van de agrarische ondernemer waarbij verduurzaming ook kostenbesparing oplevert, krijg ik veel energie. Sterker nog, als de klant hiermee zelfs een nieuw verdienmodel kan ontwikkelen, geeft dit me nog meer voldoening.

Ik heb mij vooral gespecialiseerd in monomestvergisting, een zeer innovatieve toepassing waarbij groen gas geproduceerd wordt en ook de uitstoot van diverse stoffen wordt verminderd.
Nederland is voorlopig nog niet van het gas af en de toekomst ligt als je het mij vraagt in de gehele energietransitie. Graag help ik hier dan ook aan mee.