Sytze Waltje

KANTOOR
DLV Advies
Lavendelheide 13
9202 PD Drachten
info@dlvadvies.nl
0512 74 83 40

Wie is Sytze?

De agrarische sector kent veel vraagstukken. Daar komen er meer bij wanneer regelgeving en maatschappelijke druk veranderen. Ondernemers hebben vragen: hoe doe je dat dan? Laat maar zien dan! Daar zit de uitdaging: kansen werkelijkheid laten worden.

Ik ben geboren in Friesland, maar woon nu al vele jaren in Groningen. Ik ben afkomstig van een veehouderijbedrijf en heb altijd een sterke band gehad met de agrarische sector. Vele jaren werkte ik in de agrarische, toeleverende industrie. Nuchter, praktisch en wetende hoe kennis en praktijk met elkaar te verbinden.

Als projectaccountmanager verzorg, onderzoek en demonstreer ik, met een projectmatige aanpak, kansen die werkelijkheid kunnen worden. Hierbij heb ik een duidelijke focus op en passie voor drie onderwerpen:

  • Eiwit telen: zo goed mogelijk op het agrarische bedrijf of in de omgeving, met oog voor diergezondheid.
  • Bodemschimmels (Miccorhize): de bodem goed in beeld hebben om goed te kunnen telen, maar ook biodiversiteit bevorderen. 
  • Reststromen: de potentie van mineralenconcentraten, najaarsgras of andere groenstromen benutten (raffineren of inzet van Bokashi).

Met demonstraties in de praktijk en verdiepend onderzoek, maar ook de financiële vertaalslag naar de dagelijkse praktijk, vlieg ik onderwerpen aan samen met mijn deskundige collega’s. Het enthousiasme en de gedrevenheid van ons team, de projectpartners en de opdrachtgevers motiveren mij zeer. Opdrachtgevers zijn veelal lokale overheden met agrarische en/of ruimtelijke vraagstukken, maar ook agrariërs zelf. Een mooie rol en job waarin ik mensen kan motiveren, verbindingen maak en innovaties ondersteun! 

In het nieuws

Meer nieuws