Aanvragen derogatie tot en met 4 juli

Publicatiedatum: 05 juni 2018

Nederland heeft toestemming gekregen voor derogatie in 2018 en 2019. De derogatievergunning voor 2018 kan van 6 juni tot en met 4 juli aangevraagd worden.

Minimaal 80% grasland

Om in aanmerking te komen voor derogatie moet minimaal 80% van de totale oppervlakte landbouwgrond die u op 15 mei bij uw bedrijf in gebruik heeft uit grasland bestaan en van 15 mei tot en met 15 september onafgebroken als grasland in gebruik zijn. Ook mag u geen fosfaatkunstmest gebruiken. 

Grondonderzoeken niet ouder dan 5 jaar

Tevens moet alle landbouwgrond onderzocht worden op de fosfaattoestand en de waarde van het stikstofleverend vermogen. De analyserapporten mogen normaal gesproken niet ouder zijn dan 4 jaar, maar bij wijze van uitzondering mogen ze in 2018 niet ouder zijn dan 5 jaar. 

Korting bij scheuren grasland 

Scheurt u na 31 mei grasland voor graslandvernieuwing op zand- en lössgrond? Dan geldt een korting op de stikstofgebruiksnorm van 50 kilogram stikstof per hectare die gescheurd is. De stikstofbemonsteringsplicht na het scheuren vervalt hierdoor voor deze percelen. Als u grasland gaat vernieuwen na 31 mei op zand- en lössgrond, moet dit gemeld worden bij de RVO.

Bemestingsplan uiterlijk 4 juli 2018

Op 4 juli 2018 is de uiterlijke datum voor het opstellen van het bemestingsplan en het aanvragen van de derogatievergunning. 

Voor meer informatie zie de site van de RVO of neem contact op met een van onze specialisten

Snelle goedkeuring voor Renure als kunstmestvervanger noodzakelijk

Recente ontwikkelingen binnen de Europese Commissie brengen mogelijk een doorbraak voor de agrarische sector: het gebruik van bewerkte dierlijke mest als...

Lees verder

Praktische tips bij invullen Gecombineerde Opgave

Vorig jaar hebben we gezien dat de uitdagingen rondom de Gecombineerde Opgave aanzienlijk zijn toegenomen. De implementatie van het nieuwe Gemeenschappelijk...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar