Bodem: de basis voor succes

Publicatiedatum: 18 augustus 2016

Op 25 augustus en 1 september vinden er twee RuwvoerRondes editie mais plaats. Sjoerd Roelofs verzorgt tijdens deze dag namens DLV Advies een praktijkgerichte workshop over het het bodemleven.

In rondes van 20 minuten neemt Sjoerd Roelofs de groep mee de bodem in. Want, zo stelt hij: “Je bodem is de basis van succes”.

De bodem wordt van A tot Z besproken; wat is de relatie van de bodem tot de Kringloopwijzer, wat zie je terug in de bodem, hoe haal je het beste uit de bodem? Dat zijn de vragen waar het om draait! Het is belangrijk om de bodem te voeden en de organische stof te verhogen, dat is van belang voor een zo goed mogelijk ruwvoerproductie. Dat kun je aanpakken via gerichte bemesting. Door meer organische stof in de bodem houdt de bodem het vocht beter vast.

Sjoerd Roelofs, adviseur rundvee bij DLV Advies: “Mijn tip aan iedereen is ‘kijk eens wat vaker in de bodem’. Je ziet snel hoe het met de bodem gesteld is. Wat voor een bodemleven is er, zijn er storende lagen, hoe is het gesteld met de zodendikte. Met dit inzicht kun je je bodem beter gaan bemesten en gaan voor de beste opbrengst.” 

De RuwvoerRondes vinden plaats op 25 augustus in Haarlo en op 1 september in Berlicum. Naast Sjoerd verzorgen Eurofins Agro, Limagrain, ForFarmers en Reesink Technische Handel workshops. Bekijk hier het complete programma. Deelname aan de Ruwvoerronde is gratis. Aanmelden kan via de website van Boerderij.

Voor meer vragen over het bodemleven en de kringloopwijzer, neem contact op met Sjoerd Roelofs (s.roelofs@dlvadvies.nl / 06 20 13 12 00).

Sterke daling stikstofbodemoverschot in 2023

“Het stikstofoverschot op de bodembalans dient als richtlijn in het streven naar lagere nitraatconcentraties in het grondwater en betere benutting...

Lees verder

Subsidie behoud grasland gaat op 15 juli open

Voor landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie is er de komende jaren de subsidie behoud grasland beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld om het aantrekkelijk...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar