Boer on tour mestverwerking Oost & Zuid

Publicatiedatum: 24 februari 2017

De kosten voor mestafzet maken een fors deel uit van de kostprijs en de verwachting is dat de afzetkosten ook in de toekomst hoog zullen blijven. Zelf de varkensmest of rundveemest verwerken op het bedrijf biedt een alternatief. De technieken ontwikkelen steeds verder en ook komen er meer subsidies beschikbaar. Om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van verwerkingstechnieken organiseert DLV Advies op woensdag 21 juni een ‘Boer on tour’ over mestverwerking op bedrijfsniveau voor rundveehouders in Oost-Nederland. Medio april wordt er eenzelfde dag georganiseerd voor varkenshouders in Zuid-Nederland.

Programma

Tijdens deze dag bezoeken we drie bedrijven die allen een verschillende techniek gebruiken om de rundvee- of varkensmest op hun bedrijf te verwerken. Tijdens het bezoek vertelt de ondernemer over zijn ervaringen met de techniek en de financiële aspecten. De leveranciers zijn ook aanwezig om de techniek toe te lichten.

Aanmelden

De dag in Oost-Nederland is bedoeld voor rundveehouders. De dag in Zuid-Nederland is bedoeld voor varkenshouders. De kosten voor deelname aan deze ‘Boer on tour’ dag, inclusief lunch en naslagwerk, bedragen € 100,- per persoon exclusief btw.

Neem als varkenshouder voor meer informatie contact op met Jan Pijnenburg. Neem als melkveehouder voor meer informatie contact op met Harm Wientjes. Of geef uw interesse door via onderstaande knop. 

Ik ben geïnteresseerd in deelname
 

Snelle goedkeuring voor Renure als kunstmestvervanger noodzakelijk

Recente ontwikkelingen binnen de Europese Commissie brengen mogelijk een doorbraak voor de agrarische sector: het gebruik van bewerkte dierlijke mest als...

Lees verder

Praktische tips bij invullen Gecombineerde Opgave

Vorig jaar hebben we gezien dat de uitdagingen rondom de Gecombineerde Opgave aanzienlijk zijn toegenomen. De implementatie van het nieuwe Gemeenschappelijk...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties