Kom naar de RuwvoerRonde Mais 24 en 31 augustus

Publicatiedatum: 24 juli 2017

Op 24 en 31 augustus vinden er twee RuwvoerRondes Maïs plaats waarbij Sjoerd Roelofs van DLV Advies een praktijkgerichte workshop verzorgt over ‘Hoe voed je de bodem?’. De RuwvoerRondes Mais worden georganiseerd door Boerderij.

De kwaliteit van ruwvoer is bepalend voor het rendement. Goed ruwvoer verbetert de benutting van mineralen, zorgt voor een goede voerefficiëntie en draagt positief bij aan de gezondheid van koeien. Maar hoe zorgt u voor de juiste kwaliteit ruwvoer? En welk effect heeft welke kwaliteit op de Kringloopwijzer? Deze zaken komen aan bod tijdens de RuwvoerRonde Mais op 24 augustus in De Mortel en 31 augustus in Deventer. Er is een ochtend- en een middagronde. De invulling van het programma is in de ochtend en middag exact hetzelfde. Je kan kiezen voor de ochtendronde van 9.15 uur tot 13.00 uur inclusief lunch. Of voor de middagronde die om 12.15 uur aanvangt met een lunch en duurt tot 15.25 uur. Het is een praktijkgerichte dag. Je staat daadwerkelijk op het erf, bij de kuil en in het veld. Hierdoor hoor, zie en voel je direct welke tips en trucs voordeel én ruwvoerrendement kunnen opleveren.

Praktijkgericht de bodem bekijken

Sjoerd Roelofs gaat tijdens deze dag in op ‘hoe voed je bodem?’. Hoe behoud je koolstof in de kringloop, hoe benut je de mineralen die op het bedrijf aanwezig zijn en hoe verhoog je de bodemvruchtbaarheid. Hierin komt ook de KringloopWijzer aan bod en wordt er een kijkje in de bodem genomen. Naast Sjoerd verzorgen Pioneer, ForFarmers en Bosch Beton een ronde. Bekijk hier het complete programma. Aanmelden is mogelijk via de website.

De bijdrage van DLV Advies wordt mede mogelijk gemaakt door project ‘De bodem als spons’. Het project 'De bodem als spons' wordt mogelijk gemaakt door provincie Overijssel en ELFPO.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland 

 

Meer boeren kiezen voor monomestvergisting

De interesse van boeren in monomestvergisting groeit snel. Dit constateren de specialisten van DLV Advies, die dit jaar aanzienlijk meer subsidieaanvragen...

Lees verder

Uitnodiging: ondernemen met biologische zuivel

Melkveehouders staan voor belangrijke keuzes in een tijd van verandering. Hoe navigeer je door wet- en regelgeving gericht op natuur en milieu, terwijl...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar