Meer peildata voor niet melkproducerende bedrijven

Publicatiedatum: 22 maart 2017

Er komen meer peildata voor bedrijven met jongvee-opfok of vrouwelijk vleesvee in het fosfaatreductieplan. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris van Dam.

Meer peildata jongvee in fosfaatreductieplan

Voor de niet-melkproducerende bedrijven, zoals bedrijven met jongvee-opfok, bedrijven met zoogkoeien of ander vrouwelijk vleesvee, mag er naast de peildatum van 15 december 2016 ook gerekend worden met het gemiddeld aantal GVE’s in dezelfde maand in 2016. Bedrijven krijgen een boete voor teveel vee in de maanden april, juni, augustus, oktober en december 2017 als dat gemiddelde aantal GVE’s hoger is dan het aantal GVE’s op 15 december 2016 of het gemiddeld aantal GVE’s in dezelfde maand in 2016. Bedrijven mogen dus zelf kiezen of ze gaan voor de peildatum 15 december 2016 of voor de maandreferentie. RVO.nl zal bij de berekening van het aantal toegestane GVE’s uitgaan van de voor de ondernemer meest gunstige situatie. 

Maandreferenties geven reëler beeld

“Onder andere voor bedrijven die normaal gesproken in de zomer meer dieren houden is dit een grote verbetering van de regeling,” zo zegt Janneke Straver, specialist op het gebied van mestwetgeving bij DLV Advies. “15 december 2016 gaf voor deze bedrijven geen reëel beeld van het aantal dieren dat gedurende het jaar wordt gehouden. Door de toevoeging van maandreferenties in de regeling is de impact op deze bedrijven minder groot en kan er weer meer vastgehouden worden aan het normale jaarlijkse productieverloop.” 

Meer informatie fosfaatreductieplan

Voor meer informatie, neem contact op met Janneke Straver via 06 26 51 86 63 of j.straver@dlvadvies.nl of een van de andere specialisten op het gebied van mestwetgeving.
 

Snelle goedkeuring voor Renure als kunstmestvervanger noodzakelijk

Recente ontwikkelingen binnen de Europese Commissie brengen mogelijk een doorbraak voor de agrarische sector: het gebruik van bewerkte dierlijke mest,...

Lees verder

Praktische tips bij invullen Gecombineerde Opgave

Vorig jaar hebben we gezien dat de uitdagingen rondom de Gecombineerde Opgave aanzienlijk zijn toegenomen. De implementatie van het nieuwe Gemeenschappelijk...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar