Openstelling SDE bekend

Publicatiedatum: 18 december 2015

Overweegt u te investeren in zonnepanelen, mest(co-)vergisting of houtkachels? Met subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie 2015 (SDE+) kunt u subsidie aanvragen voor het opwekken van duurzame energie uit biomassa, geothermie, water, wind of zon.

SDE+ 2016 wordt in twee rondes opengesteld. Vanaf 1 maart 2016 wordt de eerste ronde gefaseerd opgesteld. Het budget van SDE+ 2016 is verdubbelt van 3,5 miljard euro naar 8 miljard euro om de productie van duurzame energie extra te stimuleren. 

Investeren in mestvergisting interessanter

Met SDE subsidie worden investeringen in zonnepanelen, mest(co-)vergisting of houtkachels interessanter. Het minimale rendement wat u wilt behalen en het beschikbare budget bepalen het juiste instapmoment. Het is daarom van belang tijdig het rendement te berekenen zodat u weet wanneer u moet instappen. DLV Advies is bekend met het aanvragen van SDE-subsidie en het opstellen van een rendementsberekening. Wilt u een SDE-aanvraag laten verzorgen of heeft u vragen over toepassingsmogelijkheden en economisch rendement neem dan contact op met Ap van der Bas voor mest(co-)vergisting en Joan van den Heuvel voor zonnepanelen.

Snelle goedkeuring voor Renure als kunstmestvervanger noodzakelijk

Recente ontwikkelingen binnen de Europese Commissie brengen mogelijk een doorbraak voor de agrarische sector: het gebruik van bewerkte dierlijke mest als...

Lees verder

Praktische tips bij invullen Gecombineerde Opgave

Vorig jaar hebben we gezien dat de uitdagingen rondom de Gecombineerde Opgave aanzienlijk zijn toegenomen. De implementatie van het nieuwe Gemeenschappelijk...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar