10 jaar later: tijd voor nieuwe stappen

Publicatiedatum: 15 september 2020

In 2010 investeerden Bert (39) en Cor (65) Hoff in Hoge Hexel in een nieuwe vleesvarkensstal met 2.000 plaatsen. Bij deze strategische keuze werden ze begeleid door DLV Advies. Nu 10 jaar later zijn de melkkoeien van het bedrijf verdwenen en hebben ze plannen voor een nieuwe stal voor 2.500 vleesvarkens. Ook nu doen ze weer beroep op de expertise van DLV Advies.

Op het bedrijfsbord staat nog ‘melkveehouderij en varkenshouderij maatschap Hoff', maar sinds vorig jaar is de melkveetak afgestoten. Het was een bewuste keuze, zoals alle keuzes die hier worden gemaakt op het bedrijf. Vaak sparren ze daarvoor met een adviseur. In dit geval was dat Leo Rouhof, adviseur financieel management bij DLV Advies. ‘’Maar we hebben misschien wel 10 verschillende consulenten, adviseurs, bouwbegeleiders en specialisten door de jaren heen hier aan de keukentafel gehad’’, merkt Cor Hoff op. Zolang het meerwaarde biedt voor ons bedrijf is een advies nooit te duur’’, meent Cor.

Tijd voor gezin

Zo besliste Bert Hoff jaren geleden dat hij in de toekomst alleen de vleesvarkenstak wilde voortzetten. In een spiegelgesprek met Leo Rouhof werd het hem al snel duidelijk dat hij veel waarde hecht aan zijn vrijheid en graag tijd reserveert voor zijn gezin. "Er is meer in het leven dan werken’’, zegt Bert. Door de ziekte en het overlijden van zijn moeder in 2016 werd dat nog eens extra duidelijk. ‘’Riekie was jaren een drijvende kracht achter dit bedrijf’’, merkt Cor op. "Zij verzorgde de administratie en hielp mee op het bedrijf. En ik molk vaak de 70 melkkoeien’’, gaat hij verder. Zo had iedereen zijn of haar taak op dit bedrijf.

Lees meer over de nieuwbouw, waarbij onze adviseur Geertniek Schonewille betrokken was, in de klantervaring.

Lees meer bij klantervaring Hoff

Hoe krijg je meer daglicht in bestaande varkensstal?

De eisen van het Beter Leven-keurmerk worden vanaf 1 januari 2025 aangescherpt, waaronder die voor daglicht. Bij nieuwbouw kun je hiermee rekening houden....

Lees verder

Belang van vroegtijdige quickscan flora en fauna bij Lbv-aanvragen

Nu de positieve beschikkingen voor ondernemers, die zich hebben aangemeld voor de Lbv-plus regeling, zijn ontvangen, worden gesprekken met de gemeente...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden