Via GVE-regeling voldoen aan fosfaatreductieplan
Met het fosfaatreductieplan komen met name groeiers in de knel. Melk minderen is niet gewenst. En dieren verkopen is geen gunstig alternatief omdat de dieren na 2017 nodig zijn voor uitbreiding en vervanging. Een manier om toch te voldoen aan het fosfaatreductieplan is door het jongvee over de grens, bijvoorbeeld in Duitsland of België, op te (laten) fokken. Uiteraard is dit geen eenvoudige weg. De contacten zijn nog beperkt en er komt extra administratie bij kijken.
Programma studiedag opfok over de grens
Om met elkaar de kansen en mogelijkheden van opfok in het buitenland te verkennen en van elkaars ervaringen te leren organiseert DLV Advies 23 januari een studiedag. Vic Boeren, manager rundvee bij DLV Advies, gaat in op de wetgeving en de kansen en haken en ogen van opfok in het buitenland.
Er is ook een ervaringsdeskundige op het gebied van opfok, quarantaine en export van jongvee, aanwezig die in zal gaan op de praktische kant van opfok in het buitenland, zoals de eisen aan een quarantainestal.
Gezamenlijk vervolg
De studiedag is bedoeld als een verkenning voor een ieder die geïnteresseerd is in de optie om jongvee in het buitenland op te (laten) fokken. DLV Advies werkt samen met DLV België om in contact te komen met potentiële opfokbedrijven in België. Bij voldoende interesse zal een vervolgdatum afgesproken worden om hiermee gezamenlijk concreet aan de slag te gaan.
Aanmelden
De studiedag is exclusief voor melkveehouders. Deelname bedraagt 75 euro per persoon exclusief btw, inclusief lunch. Heeft u interesse in het bijwonen van deze bijeenkomst? Vul dan het formulier in op onze aanmeldpagina: www.dlvadvies.nl/aanmeldenstudiedag of geef het door aan uw DLV Advies-contactpersoon. Nadere informatie over locatie en begin- en eindtijden volgen zo spoedig mogelijk. Bij veel opgave zal een tweede studiedag op 31 januari worden georganiseerd.