Bewaring zonder mechanische koeling

Publicatiedatum: 05 januari 2016

Tijdens een praktijkcursus leert Harrie Versluis u hoe pootgoed bewaard kan worden zonder een mechanische koeling.

De keuze van koelmiddelen in de mechanische koeling verandert. Koelingen met R22 mogen sinds 2015 niet meer worden bijgevuld. Buitenlucht ventilatietechnieken zijn inmiddels sterk verbeterd. Tijd om na te denken of de mechanische koeling nog wel nodig is.

In deze praktijkcursus op donderdag 11 februari 2016 gaat Versluis nader in op de voor- en nadelen van een mechanische koeling op een pootgoedbedrijf. Uit een praktijknetwerk, waarin een aantal telers, DLV Advies en een installateur samenwerken, blijkt dat sommige rassen namelijk beter te bewaren zijn met buitenlucht. Dat vergt soms wel een andere bewaarstrategie.

De cursus vindt plaats op het Aeres Praktijkcentrum Dronten en duurt van 09.00 tot 16.00 uur. De kosten voor deze cursus bedragen 375,00 euro.

Geïnteresseerd? Schrijf u in via Cursuscentrum Agribusiness.

Sterkste Erf verkiezing 2024

Vorig jaar is de familie Ten Kate uitgeroepen tot winnaar van de Sterkste Erf verkiezing. Zij runnen in het Drentse Veeningen een gemengd bedrijf met melkkoeien,...

Lees verder

Brandpreventie hoeft geen handenvol geld te kosten, het begint bij bewustwording

Als het gaat om brandveiligheid, ligt de veehouderij onder een vergrootglas. Boerderijbranden kunnen in korte tijd voor enorme financiële en emotionele...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden