Bijeenkomst Groen Fosfaat - 8 juli: alle ins & outs

Publicatiedatum: 10 juni 2016

Op vrijdag 8 juli organiseren DLV Advies, Memon en EcoEnergy de bijeenkomst 'Groen Fosfaat - Dé nieuwe fosfaatmeststof voor mais op derogatiebedrijven'. Tijdens deze bijeenkomst komen alle ins & outs rondom Groen Fosfaat aan bod.

Groen Fosfaat: Dé nieuwe fosfaatmeststof voor mais op derogatiebedrijven

Groen Fosfaat is een all-in-one fosfaatmeststof uit dierlijke mest. Groen Fosfaat is afgestemd op de behoefte van de plant én de ondernemer. De meststof is geschikt voor derogatiebedrijven en kan worden  toegepast in de rij met standaard zaaimachines. Binnen dit project wordt gewerkt aan het ontwikkelen, testen en evalueren van een prototype meststof gemaakt van dierlijke mest. Daarmee wordt bijgedragen aan het sluiten van kringlopen binnen Nederland en aan een oplossing voor het mestoverschot

Groen Fosfaat kent haar oorsprong uit fosfaat van dierlijke mest en is daarom derogatie proof.
De meststof is afgestemd op de behoefte van de maisplant én de ondernemer. De Groen Fosfaat meststof bevat naast fosfaat ook stikstof, kalium en borium.
De meststof kan tijdens het zaaien worden toegediend in de rij met de standaard zaaimachines.
Met het toepassen van Groen Fosfaat als aanvulling op de standaard drijfmestgift, wordt verwacht een verschil in opbrengst te zien van 2 tot 6% in vergelijking met de huidige standaard bemesting.
Daarnaast wordt gewerkt aan toepassingsmogelijkheden en afstemming van Groen Fosfaat op diverse akkerbouwgewassen.

Met deze meststof wordt gewerkt aan een oplossing voor het mestoverschot wat bijdraagt aan het sluiten van kringlopen binnen Nederland. 

De bijeenkomst wordt gehouden van 10.15 tot 15.00 uur in Zeijen (Drenthe).
Jan Huitema, Europarlementariër in de Landbouw- en Milieucommissie, gaat in op de huidige regelgeving en de politieke discussie van dit moment. Daarnaast geven deskundigen een toelichting op toepassing van de meststof in de praktijk. Annechien ten Have, voormalig voorzitter vakgroep varkenshouderij LTO Nederland, zit de dag voor.

In de middag vinden er excursies plaats bij de proefvelden waar Groen Fosfaat is toegepast (Zuiderstraat 5 te Zeijen).

Deelname aan deze dag is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bekijk hier het volledige programma en meld u direct aan voor deze (gratis) bijeenkomst.

Voor meer informatie over het project Groen Fosfaat kunt u contact opnemen met Angela van der Sanden, projectaccountmanager, tel 06 53 38 53 23 / a.vandersanden@dlvadvies.nl.

Groen Fosfaat is ontwikkeld door DLV Advies, MeMon en EcoEnergy. 

  
  Groen Fosfaat is een initiatief uitgevoerd in het kader van
  een SBIR-opdracht van het Ministerie van Economische zaken.

Sterke daling stikstofbodemoverschot in 2023

“Het stikstofoverschot op de bodembalans dient als richtlijn in het streven naar lagere nitraatconcentraties in het grondwater en betere benutting...

Lees verder

Subsidie behoud grasland gaat op 15 juli open

Voor landbouwbedrijven die gebruikmaken van derogatie is er de komende jaren de subsidie behoud grasland beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld om het aantrekkelijk...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden