Biosecurity moet omhoog

Publicatiedatum: 08 juni 2018

“Iedere week biggen aanvoeren en vleesvarkens afvoeren levert te veel risico’s op.” Dat is de stelling van Paul Bens, directeur van DLV Advies. 

All-in-all-out per bedrijf of stal

“Varkenshouders moeten goed nadenken of dit systeem vol te houden is op hun bedrijf. Het mooiste is dat je naar ‘all-in-all-out’ per bedrijf of stal gaat. In ieder geval moet de hygiëne veel beter. Zowel de externe als de interne biosecurity is op veel bedrijven niet goed genoeg. Met een betere hygiëne kan de gezondheidsstatus op het bedrijf flink omhoog. Zeugenbedrijven kunnen dan naar minder vaccinaties per big. Een enorme kostenbesparing." 

Meerwaarde uit concepten

"Op vleesvarkensbedrijven kan de groei omhoog en kunnen de voerkosten omlaag. Het huidige gemiddelde van 800 gram groei per dag is veel te laat. Als de groei 10% stijgt, komt de voerwinst ruim boven de kritieke grens uit. Voor een goede toekomst is het daarna nodig meerwaarde uit je varkens te halen via concepten of ketenvorming." 
 

Bouwfinanciering complexer: offertes niet te maken voor langere termijn

Doordat de prijzen omhoog blijven schieten en ook de schaarste aan grondstoffen toeneemt, dient een varkenshouder er rekening mee te houden dat er geen...

Lees verder

Subsidie Pelsdierhouderij slopen en ombouwen opent deze week

Vanaf deze week opent de sloop- en ombouwregeling. Een subsidie waar de sector met smart op zit te wachten. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie,...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt DLV Advies gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken in ons Privacybeleid