Brandpreventie moet prioriteit zijn

Publicatiedatum: 17 augustus 2017

"Brandveiligheid van stallen kan echt beter en als er een moment is om te schakelen is het nu." Zo steekt Anne van Rossum, specialist brandpreventie, van wal. De afgelopen weken vatten verschillende bedrijven vlam. Eind juli was er de stalbrand in het Gelderse Erichem waar ongeveer 20.000 varkens bij omkwamen. Deze week brandde een stal met zo’n 10.000 varkens af in het Twentse Agelo en vandaag een stal met 40.000 kippen in Swifterbant. Eerder dit jaar waren er al zeker zeven uitslaande stalbranden, waarbij in totaal tienduizenden dieren sneuvelden.

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), de belangenbehartiger waarvoor de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en LTO Varkenshouderij hun krachten bundelden, pleitte maandag voor een onafhankelijk en grondig onderzoek naar de oorzaak van de branden.

In het radioprogramma 'Dit is de dag' werd er afgelopen maandag 14 augustus met Anne van Rossum (DLV Advies), Anne Hilhorst (Wakker Dier) en de POV gepraat over het Actieplan Stalbranden 2012-2016.
Lees meer over de prioritering van brandpreventie bij bestaande bedrijven en waarom onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van stalbranden noodzakelijk is in het artikel geschreven door het Reformatorisch Dagblad.

Brandpreventieplan geen overbodige luxe

Een brandpreventieplan is geen overbodige luxe. U kunt de checklist rundvee- en pluimveebedrijven of de checklist varkensbedrijven van DLV Advies gebruiken om de aandachtspunten op uw bedrijf in beeld te brengen. Wij kunnen ook een rapport maken met daarin specifiek voor uw bedrijf de maatregelen om de risico’s op brand tot een minimum te beperken.

Belang van vroegtijdige quickscan flora en fauna bij Lbv-aanvragen

Nu de positieve beschikkingen voor ondernemers, die zich hebben aangemeld voor de Lbv-plus regeling, zijn ontvangen, worden gesprekken met de gemeente...

Lees verder

Vaste mest uitgangspunt bij nieuwe ligboxenstal familie De Jong

Familie De Jong in Vlist is sterk voorstander van vaste mest; dat voedt het bodemleven en is goed voor de weidevogels. Toen zij van de grupstal overgingen...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden