Coronavirus vraagt aandacht voor liquiditeitsplanning

Publicatiedatum: 20 maart 2020

Het coronavirus heeft een enorme impact op de Nederlandse economie en de agrarische sector. Marktprijzen, zoals de prijs voor zuivelproducten en de varkensprijs, laten een forse daling zien. Dit voorspelt liquiditeitsdruk bij veehouders.

Deze week presenteerde het kabinet economische maatregelen die het inkomen van de ondernemer moeten beschermen, wanneer deze in gevaar komt door de coronacrisis. Ook agrariërs kunnen voor deze regelingen in aanmerking komen.

Steunmaatregelen

De maatregelen die aangekondigd zijn door het kabinet omvatten onder andere uitstel van belastingbetaling en aflossing. Er zijn diverse mogelijkheden om de financiële druk te verminderen dankzij de regelingen van het kabinet. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat de liquiditeitsdruk ontstaan is door het coronavirus.

Aandacht voor de liquiditeitsplanning

Het is van groot belang om nu goed te kijken naar het liquiditeitsverloop op uw bedrijf. Wordt er een liquiditeitstekort verwacht? Bepaal dan tijdig of u gebruik wilt maken van een regeling. Ook bij banken kan namelijk grote drukte ontstaan.

Maatwerk

Omdat de mogelijkheden divers zijn en de keuze om wel of geen gebruik te maken van de regeling ook invloed heeft op uw toekomstige liquiditeit, geldt voor iedere veehouder een ander advies. Wanneer u problemen in uw liquiditeit voorziet, helpen wij u graag de juiste keuze te maken om de steunmaatregelen optimaal te benutten voor uw situatie. Wij staan voor u klaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze financiële adviseurs.

GLB bedrijfsplanvouchers t.w.v. € 7.500 opent op 5 juni

Wilt u omschakelen naar duurzame landbouw? Of staat bedrijfsovername op de planning en heeft u een bedrijfsplan nodig? Vanaf 5 juni opent de subsidie...

Lees verder

GLB-kennisvoucher opent 5 juni

Vanaf 5 juni a.s. worden de GLB-kennisvouchers opnieuw opengesteld uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Met deze vouchers ter waarde...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden