Crowdfunding unieke woonplek tienermoeder

Publicatiedatum: 12 oktober 2016

Een unieke woon- en werkplek voor een (tiener)moeder. Een plek waar zij zelf (begeleid) voor haar kindje kan zorgen. Dit willen Mariska en Henri van de Ven op hun varkensbedrijf en zorgboederij 'Vennekuus' in Wintelre realiseren. Angela van der Sanden startte met het gezin een crowdfunding campagne op. 

Met de crowdfunding campagne hopen ze een bedrag van € 40.000,- op te halen om hun garage om te bouwen tot zelfstandige woning. Hier willen zij een alleenstaande tienermoeder onderdak bieden om zo zelf voor haar kindje te zorgen. Dit kan niet zonder de juiste begeleiding en vaste inkomsten. Een vaste woon- en werkplek is een goede basis voor een kansrijke toekomst voor zowel moeder als baby. Mariska en Henri willen deze jonge moeder een kans geven met woonruimte op hun erf én het bieden van een werkplek op de boerderij of in de boerderijwinkel. Mariska, met de benodigde diploma’s en ervaring in het begeleiden van jongeren en kinderen in de crisisopvang, begeleidt de jonge moeder en staat dag en nacht paraat.

Achtergrond initiatiefnemers

Henri en Mariska hebben een varkensbedrijf met 300 zeugen.  Daarnaast hebben zij in de loop der jaren een zorgboerderij opgebouwd, waar zij wekelijks 4 tot 12 kinderen met een beperking in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar een plek geven om structuur, rust en ruimte te vinden. Een plek waar ze werken aan hun zelfvertrouwen. Een plek waar de kinderen met dieren kunnen werken wat vaak een positief rustgevend effect heeft. Ook worden bij Henri en Mariska, in het gezin jongeren opgevangen vanuit crisissituaties, bijvoorbeeld als kinderen onder toezicht worden geplaatst.

Toekomstplannen

De eerste stap is het realiseren van een veilige woonplek voor moeder en kind. De volgende stap is het realiseren van een kleine boerderijwinkel op het erf. In combinatie met de mogelijkheid om begeleid te wonen op datzelfde erf vormt dit de schakel tussen de beschermde omgeving en het systeem waarin zij als volwassene gaat functioneren.  Een werkplek die haar meer kansen op de arbeidsmarkt biedt.

Crowdfunding Campagne

Met de crowdfunding campagne wordt de woonplek voor moeder en kind op het erf gerealiseerd. 
Bekijk via onderstaande afbeelding de video en meer informatie over dit initiatief. 

Neem voor meer informatie over deze campagne contact op met Angela van der Sanden via a.vandersanden@dlvadvies.nl of 06 53 38 53 23 .

Harm Wientjes algemeen directeur bij DLV Advies

Harm Wientjes is de nieuwe Algemeen Directeur van DLV Advies. Hij wil dat de dienstverlener toegevoegde waarde levert, zowel bij de varkenshouders als...

Lees verder

Uitnodiging kennissessie 'Ondernemen met natuurinclusieve zuivel'

Op 5 april 2024 wordt in Aalten de kennissessie ‘Ondernemen met natuurinclusieve zuivel’ gehouden. Deze bijeenkomst is een vervolg op de eerste...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden