Cursus mest op maat

Publicatiedatum: 10 december 2015

Hoe kan ik effectief omgaan met drijf- en kunstmest? Laat u de mest uit eigen drijfmestkelder onderzoeken? Weet u hoeveel stikstof, fosfaat en kali er in zit? En hoeveel kunstmest strooit u de eerste snede? En de vierde?

Om kwalitatief hoog en smakelijk ruwvoer te winnen wordt een bemestingsplan steeds belangrijker. Nawerking uit drijfmest speelt hierbij een belangrijke rol.

Wilt u weten hoe u een passend bemestingsplan voor uw bedrijf kunt maken, zodat stikstof en andere voedingsstoffen zo optimaal mogelijk benut worden? Doe dan mee aan de praktijkcursus die bemestingsspecialist Marc Strikkeling vrijdag 5 februari van 9.00 tot 16.00 uur geeft. 

In deze cursus gaat Strikkeling nader in op het optimaal benutten van drijf- en kunstmest. Daarnaast leert u aan de hand van een voorbeeldbedrijf met grondmonsters en mestmonsters een bemestingsplan opstellen voor alle snedes, rekening houdend met grondslag, giften aan drijf- en kunstmest en beweiding. Hiervoor heeft DLV Advies het programma mijNperceel ontwikkeld.

De kosten van de cursus bedragen 375,00 euro. Geïnteresseerd? Schrijf u in via Cursuscentrum Agribusiness.

Derogatievergunning tot 5 september aanvragen

Vanaf 3 augustus is het mogelijk de derogatievergunning 2020 aan te vragen. Dit kan uiterlijk tot en met 4 september. Er zijn enkele wijzigingen over de...

Lees verder

Nu bemesten voor meer eiwit

"Laat een eiwitrijke snede in grote balen persen", zegt adviseur Albert Jan Bos van DLV Advies. Nu er een beperking dreigt op eiwit uit...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

    * verplichte velden

    Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt DLV Advies gebruik van cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken in ons Privacybeleid