Deelnemers gezocht voor studiegroep 'Klimaatbewust boeren'

Publicatiedatum: 25 mei 2023

Agrarische ondernemers staan voor diverse uitdagingen in de huidige tijd, waaronder de noodzaak om de CO₂-uitstoot te verminderen. Omgaan met het klimaat op het bedrijf is dan ook een onderwerp dat de agrarische ondernemer direct voelt in de bedrijfsvoering. In samenwerking met ZLTO zijn wij op zoek naar deelnemers die de kansen en mogelijkheden van klimaatbewust ondernemen willen verkennen.

Er worden, verspreid over de periode van september 2023 tot en met december 2024, 7 studiegroepbijeenkomsten georganiseerd. Hierin wordt dieper ingegaan op onder andere CO₂-reductie door mest te vergisten, CO₂-vastlegging in de bodem of door het creëren van een verdienmodel voor de reductie van CO₂. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om te werken aan hun eigen verduurzamingsplannen, waarbij een deskundige toelichting geeft op mogelijke maatregelen. Vaak hebben de toegepaste maatregelen direct een positief zichtbaar effect op uw bedrijfsvoering en de omgeving.

Uitdagingen en oplossingen

Tijdens de studiegroepbijeenkomsten zijn er specialisten van DLV Advies, ZLTO en/of externe sprekers aanwezig. De inhoud van de bijeenkomsten wordt mede bepaald door de wensen van de deelnemers. Vooralsnog zal er dieper ingegaan worden op onderwerpen als:

  • Mono-mestvergisting

  • CO₂-vastlegging bodem/teeltmanagement

  • CO₂-rechten - verdienmodel (carbon credits)

  • Energiemanagement/accu's

  • Energiebesparing

  • Voer- en managementmaatregelen

  • Mestmanagement (mineralenconcentraat, urine/feces, digestaat)

Deelnemen

Bent u rundvee- of varkenshouder in de regio Noord-Brabant en wilt u meer weten over én aan de slag met verschillende duurzaamheidsdoelen die toepasbaar zijn in uw bedrijfsvoering, meld u dan aan voor dit project. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor de begeleiding wordt een eenmalige bijdrage van €200 gevraagd.

De bijeenkomsten starten medio september 2023 tot en met december 2024. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Wilt u eerst meer informatie, neem dan contact op met projectleiders Anne van Heesbeen of Lisanne Wouters.

* verplichte velden

Mede mogelijk gemaakt door

Het project is mede mogelijk door steun van de provincie Noord-Brabant, ZLTO en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

 

Wie heeft het Sterkste Erf? Genomineerden voor de verkiezing 2024 zijn bekend

De genomineerden voor de Sterkste Erf Verkiezing 2024 zijn bekendgemaakt. Deze verkiezing richt zich op boeren en boerinnen die niet alleen uitblinken...

Lees verder

Paul Bens stopt als directeur DLV Advies: ‘Zo’n groot concept had ik niet verwacht’

Per 1 juli treedt Paul Bens terug als directeur bij DLV Advies. Hij is al negentien jaar één van de eigenaren en voor de varkenshouderij...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden