Demonstratie bemestingsstroken 2 oktober

Publicatiedatum: 25 september 2019

Woensdag 2 oktober vindt de demonstratie ‘bemestingsproef mais’ plaats. Op een maisveld zijn bemestingsstroken aangelegd met twee verschillende bemesters voorzien van een NIR-sensor die realtime gehaltes aan stikstof, fosfaat en kali in de mest meet. Naast stroken bemest met een vaste mestgift, zijn er stroken waarbij de mest met behulp van de NIR-sensor op een ingesteld stikstof- of fosfaatgehalte is aangewend. Verder is zowel mest in de rij als volvelds aangewend. Wij nodigen u uit om de uitkomsten van de bemestingsproef te komen bekijken. 

Strokenindeling

  1. 40 m³/ha rijenbemesting (op basis van 170 kg N/ha uit RDM)
  2. 170 kg N/ha uit RDM rijenbemesting
  3. 136 kg N/ha uit RDM rijenbemesting (80%)
  4. 80 kg P2O5/ha uit RDM in rijenbemesting (huidige neutrale norm)
  5. 60 kg P2O5/ha uit RDM in rijenbemesting (huidige hoge norm)
  6. 40 kg P2O5/ha uit RDM in rijenbemesting (nieuwe hoge norm)
  7. geen bemesting
  8. 170 kg N/ha uit RDM volvelds bemest

Programma en locatie

13.30 uur Ontvangst met koffie en thee
13.45 uur Rondgang langs de bemestingsstroken en aandacht voor onderzaai in mais
15.30 uur Discussie en afsluiting

De ontvangst is bij het perceel Broek aan de Koekoek (dichtbij de splitsing met Vrij) in Siebengewald. Als u zich aanmeldt via de knop op deze pagina, ontvangt u een bevestigingsmail met overzichtsfoto.

Interesse of aanmelden?

We stellen het op prijs als u zich aanmeldt. Dat kan via mail, telefonisch of

schrijf u hier in.

De demonstratie ‘Bemestingsproef mais’ is een onderdeel van het project Koolstofkringlopen Limburg. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door ELFPO en de provincie Limburg. Doel van het project is kennisuitwisseling over koolstofkringlopen. De uitvoering ligt bij AgriConnection, DLV Advies, M-Arc en Loonbedrijf van Lin. Het perceel waar de demonstratie plaats vindt, is van Loonbedrijf van Lin. 

Snelle goedkeuring voor Renure als kunstmestvervanger noodzakelijk

Recente ontwikkelingen binnen de Europese Commissie brengen mogelijk een doorbraak voor de agrarische sector: het gebruik van bewerkte dierlijke mest als...

Lees verder

Praktische tips bij invullen Gecombineerde Opgave

Vorig jaar hebben we gezien dat de uitdagingen rondom de Gecombineerde Opgave aanzienlijk zijn toegenomen. De implementatie van het nieuwe Gemeenschappelijk...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden