Eerste voorschotbeschikking ontvangen

Publicatiedatum: 02 april 2021

Vanaf 1 maart 2021 kan de regeling Nadeelcompensatie vervroegd verbod pelsdierhouderij worden aangevraagd. De aanvraag moet voor 31 augustus 2021 worden ingediend. Vanuit RVO hebben we de eerste voorschotbeschikkingen ontvangen.

Dit betekent dat de eerste pelsdierhouders 20% van het aangevraagde bedrag ten behoeve van de nadeelcompensatie binnen 14 dagen na de voorschotbeschikking op de opgegeven bankrekening ontvangen. 

Na de aanvraag

Na ontvangst van de voorschotbeschikking ontvangt de aanvrager een verzoek tot vaststelling. De vaststelling vindt plaats in mijn.rvo.nl. Vervolgens zal 28 dagen na het verzoek tot vaststelling een definitief besluit vanuit RVO komen. RVO betaalt vervolgens het resterende bedrag (80%) aan de aanvrager uit.

Hoogte van de nadeelcompensatie

De hoogte van de nadeelcompensatie wordt berekend aan de hand van o.a. de inkomensschade op basis van het aantal vergunde dieren, een vergoeding voor overbrugging naar ander werk van de ondernemer en een vergoeding van de transitiekosten voor de werknemers.

Relatief weinig aanvragen

Het kabinet heeft een bedrag van maximaal € 150 miljoen gereserveerd voor de nadeelcompensatie. Echter heeft RVO aangegeven dat er tot nu toe relatief weinig aanvragen zijn ingediend. De nadeelcompensatie kan tot en met eind augustus 2021 worden aangevraagd, daarna worden er geen beschikkingen meer toegekend.

Wanneer u vragen heeft over de vergoeding, wilt weten of u in aanmerking komt of wanneer u ondersteuning nodig heeft bij het aanmelden of verzoek tot vaststelling, neem dan contact op met een van onze adviseurs. Kosten voor deze ondersteuning worden bij beschikking vergoed door RVO.

'In vijf jaar tijd wordt alles anders'

"Deze maand heb ik een aantal leuke bijeenkomsten gehad rondom het wijzigen van mijn rol in het bedrijf. Bij het bereiken van de 60-jarige leeftijd...

Lees verder

Strengere eisen Beter Leven keurmerk 2025: ga er constructief mee aan de slag

Per 1 januari 2025 worden de eisen voor het Beter Leven keurmerk in de varkenshouderij aanzienlijk aangescherpt. Voor deelnemers is het belangrijk om nu...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden