Elektra op APX-markt, voordeliger?

Publicatiedatum: 15 december 2015

Het inkopen van energie op de dagmarkt, ook wel APX, lijkt voordeliger. Maar is dat wel zo? 

APX is een beurs waar energie verhandeld wordt. De beurs is opgericht om de liberalisering van de energiemarkt te ondersteunen. Op de markt komen vraag en aanbod van elektriciteit of gas bij elkaar waardoor een prijs op een transparante wijze tot stand komt.

Harm van der Zanden: “Op dit moment is er op de energiemarkt veel aanbod en weinig vraag. Dit maakt de energie nu goedkoop. We zien echter dat de APX-markt minder snel daalt dan de markt voor vaste energietarieven. Daarom adviseren wij onze klanten dat inkopen van energie tegen een vast tarief verstandiger is dan inkopen op de APX-dagmarkt. Bij een vast tarief weet je immers waar je aan toe bent terwijl de APX-markt nog flink moet zakken voordat het onder het niveau van vast komt.”

De verwachting voor 2016 is dat het vaste tarief wederom onder het de prijs van APX zal dalen. 

Neem voor meer informatie hierover contact op met Harm van der Zanden
 

Webinar monomestvergisting

Monomestvergisting (biogas uit mest) is een essentiële schakel in de energietransitie en zal een sleutelpositie gaan innemen binnen de kringlooplandbouw....

Lees verder

Wat zijn kansen van mestvergisting bij kassen?

Mestvergisting bij een glastuinbouwbedrijf, het lijkt zeer kansrijk. Toch stuurt overheidsbeleid niet echt aan op levering van warmte en CO2 uit deze opkomende...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden