Geld terug bij energiebesparing

Publicatiedatum: 28 april 2017

In de provincie Overijssel kunnen agrariërs geld terug krijgen als zij een energiescan laten uitvoeren en vervolgens maatregelen toepassen die vanuit de scan geadviseerd worden. De provincie Overijsel heeft hiervoor een budget opgesteld om agrariërs energie te laten besparen. 
Om voor deze geld-terug-actie in aanmerking te komen zijn een aantal voorwaarden opgesteld:

De energiescan moet door DLV Advies uitgevoerd worden. Zij zijn de officieel erkende partij door de Provincie Overijssel om deze energiescans uit te voeren.  Zij voeren een energieonderzoek uit waarbij ze het huidige energieverbruik in kaart brengen. Aan de hand daarvan worden energiebesparende maatregelen geadviseerd. Het rapport geeft ook de verwachte investering en de verwachte energiereductie weer die de aanbevolen maatregel zal realiseren. 

Energiebesparende maatregel toegepast

Indien de voorgeschreven maatregelen vervolgens toepast worden kan er gebruik worden gemaakt van de geld-terug-actie. De minimale investering in een gerealiseerde energiebesparende maatregel per aanvraag bedraagt € 4.000. De subsidie bedraagt maximaal 25% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 2.500 per aanvrager, waarbij de subsidie voor advieskosten maximaal 5% van het totale investeringsbedrag bedraagt. 

Nadat de maatregelen zijn toegepast kan er geld terug worden gevraagd voor de energiescan. Hiervoor worden twee bedragen uitgekeerd:
-    € 200,– indien de energiekosten per jaar minder dan € 10.000 per jaar bedragen;
-    € 400,– indien de energiekosten tussen de € 10.000,- en de € 30.000,- per jaar bedragen
De actie is alleen geldig voor bedrijven die per jaar niet meer dan € 30.000 betalen aan energiekosten. Zonnepanelen tellen helaas niet mee voor de geld-terug-actie. 

Met terugwerkende kracht

Voor onderzoeken die na 3 juli 2014 door DLV Advies zijn uitgevoerd, waarbij al maatregelen zijn toegepast, kunnen met terugwerkende kracht de kosten voor de energiescan worden teruggevraagd

Rendement zonnepanelen verbeteren; een gestructureerde aanpak helpt

“Hoe haal ik meer rendement uit m’n zonnepanelen?” Die vraag wordt regelmatig gesteld aan de energiespecialisten van DLV Advies. “Daar...

Lees verder

Accu het antwoord op de uitdagingen van de energietransitie, verdienmodel echter onzeker

Accu's lijken het antwoord te zijn op de uitdagingen waarmee de energietransitie te maken heeft. Maar het terugverdienen van een accu voor bedrijven...

Lees verder

Meer nieuwsGerelateerde innovaties

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden