Honderden boeren wachten al maanden op opkoopregeling

Publicatiedatum: 05 mei 2023

Een dag nadat bekend werd dat de Europese Commissie de opkoopregelingen goedkeurt, is Marco Hol, adviseur Financieel Management bij DLV Advies, al zo’n vijftien keer gebeld door boeren die zich willen inschrijven. Dat zegt iets over de animo onder boeren, ook al missen nog veel belangrijke details. In gesprek met Lydia van Rooijen, parlementair verslaggever voor onder andere Boerderij, vertelt Marco hier meer over.

De verwachting van Marco, die vooral veel met varkenshouders spreekt, is dat honderden boeren zich gaan inschrijven zodra beide opkoopregelingen opengaan. "De drempel om in te schrijven is laag, als ondernemer koop je bedenktijd. Iemand kan een opkoopbod accepteren, of toch besluiten om door te gaan met boeren.”

Percentager hoger dan bij 'warme sanering varkenshouderij'

Bij de regeling voor de ‘warme sanering varkenshouderij’ voldeden 400 inschrijvers aan de voorwaarde voor de regeling, roept Marco in herinnering. Daarvan besloten uiteindelijk 270 varkenshouders om echt te gaan stoppen. “Ik verwacht dat het percentage bedrijven dat doorzet bij deze Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (LBV) hoger ligt.”


Wilt u het volledige artikel lezen? Het interview met Marco Hol is geplaatst op boerderij.nl.
Meer informatie over de regelingen leest u hier.

Wilt u op de hoogte worden gehouden over alle ontwikkelingen omtrent de opkoopregelingen, vul dan onderstaand formulier in.

* verplichte velden

Vijf jaar onzekerheid: PAS-Melders nog steeds in de knel

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien...

Lees verder

De heropbouw van Takii

Drie jaar geleden werd Takii, een bekend zaadveredelingsbedrijf, getroffen door een verwoestende brand die het pand volledig in de as legde. In de nasleep...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Marco Hol

Adviseur Financieel Management & Schade Expertise
06 26 51 86 86
Stuur e-mail
Meer over Marco

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden