Inzicht in subsidiemogelijkheden voor PV-projecten

Publicatiedatum: 19 mei 2022

Mede door de onzekere toekomst en prijsstijgingen in de energiemarkt ligt de focus steeds meer op het zelf produceren van duurzame energie met zonnepanelen. Voor de agrarische sector zijn er diverse subsidies en investeringsregelingen mogelijk. Maar welke regeling is nu voor u relevant?

Om meer inzicht te krijgen in de subsidieregeling die past bij uw situatie heeft DLV Advies een subsidiecalculator voor PV-projecten opgezet. “In drie stappen is al duidelijk welke subsidie of regeling voor uw situatie van toepassing is”, vertelt Maaike van den Oord-Pels, medewerker Energie bij DLV Advies. “Dit maakt de investering in een PV-systeem een stuk toegankelijker. Zeker gezien de onzekere markt is dit het moment om hiermee aan de slag te gaan.”

Energietransitie

Waar voorheen het aandeel energie in de totale kosten zo’n 3% tot 4% was, kan het momenteel zelfs stijgen tot ruim 10%. “Door de installatie van zonnepanelen is het mogelijk om energieneutraal te werken of zelfs energieproducent te worden. De voordelen zijn overduidelijk, want door een betere opbrengst van de panelen en het inzetten van de juiste subsidie draag je niet alleen bij aan de energietransitie, maar verlaag je eveneens de energiekosten. Al met al een aantrekkelijke én duurzame investering", aldus Maaike.

Diverse regelingen

De diverse regelingen die deze investering toegankelijker maken, verschillen van elkaar. Soms dient er een keuze gemaakt te worden welke het beste gebruikt kan worden. “De regeling kan zich richten op de investering, op een fiscaal voordeel of op de exploitatie, waarbij gedurende een bepaalde looptijd subsidie kan worden ontvangen”, licht Maaike toe. “Met behulp van de subsidiecalculator wordt direct duidelijk welke regeling of regelingen van toepassing zijn. Welke het beste is, indien er meerdere mogelijkheden zijn, is van diverse factoren afhankelijk en daar zou dan een vervolg aan gegeven kunnen worden.”

Subsidiemogelijkheden

Overweegt u om met zonnepanelen uw bedrijf te verduurzamen, maar heeft u geen idee welke subsidie voor uw bedrijf van toepassing kan zijn? Via deze link kunt u in drie stappen al een eerste selectie maken.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over maatwerk zoals zonneparkopties, neem dan vrijblijvend contact op met Maaike van den Oord-Pels of een van onze andere energiespecialisten. Zij helpen graag om de antwoorden op uw vragen helder te krijgen.

Rendement zonnepanelen verbeteren; een gestructureerde aanpak helpt

“Hoe haal ik meer rendement uit m’n zonnepanelen?” Die vraag wordt regelmatig gesteld aan de energiespecialisten van DLV Advies. “Daar...

Lees verder

Accu het antwoord op de uitdagingen van de energietransitie, verdienmodel echter onzeker

Accu's lijken het antwoord te zijn op de uitdagingen waarmee de energietransitie te maken heeft. Maar het terugverdienen van een accu voor bedrijven...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden