Jonge melkveehouders bezoeken Dairy Campus

Publicatiedatum: 03 juni 2016

Op woensdag 1 juni 2016 organiseerde DLV Advies een Melkveedag speciaal voor jonge melkveehouders van NAJK. De jonge ondernemers waren welkom in het nieuw gebouwde innovatiecentrum voor de melkveehouderij in Leeuwarden: Dairy Campus. Naast een rondleiding over de proefboerderij gaven deskundigen van DLV Advies workshops over vergunningstrajecten en mestverwerking en –bewerking. 

Herrold Lammertink, directeur DLV Advies, opende de dag. “Ik denk dat de vooruitgang van veel agrarische bedrijven en hun toekomst zit in het stellen van ambitieuze doelen”, aldus Herrold Lammertink. “We worden beperkt in wet- en regelgeving, maar juist dat maakt dat we met hele goede en slimme innovatieve dingen verder kunnen gaan kijken. We gaan naar de toekomst, daar is deze dag voor.” 

Koen Bolscher, dagelijks bestuurder NAJK met de portefeuille melkveehouderij, benadrukt de rol van de Dairy Campus: “Dairy Campus kan bijdrage aan de toekomst van jonge melkveehouders. Een belangrijk onderdeel daarin is rendement denken waarin je continu bezig bent met verbeteringen. Daar kan de Dairy Campus, maar ook partijen als DLV Advies, een sleutel in zijn.”

Tijdens de rondleiding over de Campus gaf Harry Versluis, Manager Bouw bij DLV Advies, een toelichting op de gemaakte keuzes voor vloeren en andere technische aspecten. Karin Kooijman, specialist vergunningen, ging tijdens haar workshop in op veel voorkomende misverstanden rondom vergunningen. Projectaccountmanager Harm Wientjes ging in op verschillende mestver- en bewerkingstechnieken en de mogelijkheden voor mestbewerking op het eigen bedrijf. 

Tijdens de inhoudelijke dag met toekomstgerichte onderwerpen, gingen deelnemers uitgebreid in gesprek met specialisten van DLV Advies.
 

Vijf jaar onzekerheid: PAS-Melders nog steeds in de knel

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien...

Lees verder

De heropbouw van Takii

Drie jaar geleden werd Takii, een bekend zaadveredelingsbedrijf, getroffen door een verwoestende brand die het pand volledig in de as legde. In de nasleep...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden