Klaar voor de BIG Challenge!

Publicatiedatum: 26 mei 2017

Donderdag 1 juni vindt voor de twaalfde keer het evenement Alpe d’HuZes plaats. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen ruim 4000 deelnemers de legendarische Alpe d’Huez. Twaalf medewerkers van DLV Advies zullen al fietsend, hardlopend of wandelend de berg één tot zes keer bedwingen. Samen hebben zij al ruim € 66.000 euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Volgende week wordt het startschot gegeven door Maarten van der Weijden, die olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen werd nadat hij was genezen van leukemie.

Koersweek 2017

Vanaf zondag 28 mei staat de berg van Bourg d’Oisans tot en met Alpe d’Huez de hele week in het teken van het evenement. Met interessante, mooie en leuke bijeenkomsten; van een avond over kankeronderzoek tot tartiflette eten met de Franse inwoners. Op woensdag 31 mei vindt Alpe d’HuZus plaats, waarbij 231 supporters en vrijwilligers, die op de koersdag andere taken hebben, gezamenlijk één keer de berg beklimmen. Op deze dag zullen Giske Warringa, Joni de Tourton Bruyns, Wilma Hagting en Marcel de Rooij namens DLV Advies de berg beklimmen. 
Op donderdag 1 juni om 4.30 uur klinkt het startschot van Maarten van der Weijden, waarna 1018 lopers en 2831 fietsers één tot zes keer de Alpe d’Huez beklimmen. Namens DLV Advies zullen Dian Souny, Marrie Schipper, Harm van der Zanden, Harm Wientjes, Niek Groot Wassink, Marc Strikkeling, Jelle Broersma, Ap van der Bas, Mark de Jong, Frank van der Avoort, Jos Commissaris en Vic Boeren de berg bedwingen. Rond 20.00 uur gaan de laatste deelnemers over de finish en wordt het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt. Alle informatie over wat er tijdens de koersweek allemaal te doen is, staat in het koersboekje.

Thuisblijvers kunnen er ook bij zijn

Via de Facebookpagina van DLV Advies wordt dagelijks verslag gedaan van de gebeurtenissen tijdens de koersweek. Met #TeamDLVadvies kan het team gedurende week via social media betrokken en aangemoedigd worden. Tijdens Alpe d’HuZus op woensdag en Alpe d’HuZes op donderdag kunnen onze deelnemers worden gevolgd via de Alpe d’HuZes-app. Op diverse punten op de berg staan webcams en liggen matten voor de tijdregistratie. Download de app. 

Alpe d’HuZes 2017 wordt op 1 juni van 8.00 tot 17.00 uur rechtstreeks op televisie uitgezonden door de regionale omroepen RTV Utrecht, L1, Omroep West, NH, Omroep Flevoland, Omroep Zeeland, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Oost. Ook NPO Nieuws neemt de uitzending over. Alpe d’HuZes is online te bekijken via de website van Omroep Brabant.
Thuisblijvers die vanuit Nederland de deelnemers een hart onder de riem willen steken, kunnen boodschappen sturen en verzoekplaten aanvragen via Radio Alpe d’HuZes, de lokale radiozender voor de deelnemers op de berg (frequentie ter plaatse 107.6 FM). Mail naar radio@alpe-dhuzes.nl of app naar 06 25 02 83 79. 

Verder is het gehele evenement te volgen via Facebook (Alpe d’HuZes en Big Challenge), Instagram en Twitter en komt tijdens de koersweek elke dag het digitale magazine Alpe d’HuZes Vandaag uit met daarin foto’s, nieuws, achtergrondverhalen en interviews met en over deelnemers en vrijwilligers. Nu.nl, SBS Hart van Nederland en NPO Radio 5 zullen ook verslag doen. 

Team DLV Advies klaar om op 1 juni de berg op te gaan

Paul Bens stopt als directeur DLV Advies: ‘Zo’n groot concept had ik niet verwacht’

Per 1 juli treedt Paul Bens terug als directeur bij DLV Advies. Hij is al negentien jaar één van de eigenaren en voor de varkenshouderij...

Lees verder

Sterkste Erf verkiezing 2024

Vorig jaar is de familie Ten Kate uitgeroepen tot winnaar van de Sterkste Erf verkiezing. Zij runnen in het Drentse Veeningen een gemengd bedrijf met melkkoeien,...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden