Kom naar ruwvoerronde editie Maïs

Publicatiedatum: 21 juli 2016

Op 25 augustus en 1 september geeft Sjoerd Roelofs een praktijkgerichte workshop over de bodem tijdens de 'Ruwvoerronde, editie Maïs', georganiseerd door Boerderij.

De kwaliteit van ruwvoer is bepalend voor het rendement. Goed ruwvoer verbetert de benutting van mineralen, zorgt voor een goede voerefficiëntie en draagt positief bij aan de gezondheid van koeien. Maar hoe zorgt u voor de juiste kwaliteit ruwvoer? En welk effect heeft welke kwaliteit op de Kringloopwijzer?

Op twee locaties doet u in een halve dag kennis op over de teelt, oogst en bewaring van snijmaïs. U staat daadwerkelijk in de praktijk, op het erf, bij de kuil en in het veld. Hierdoor hoort, ziet en weet u direct welke tips en trucs u voordeel én ruwvoerrendement kunnen opleveren. Deze zaken komen aan bod tijdens de Ruwvoerronde op 25 augustus in Haarlo en 1 september in Berlicum. Voor adviseurs en loonwerkers duurt het programma van 9.00 uur tot 12.00 uur en is inclusief lunch. Voor melkveehouders duurt het programma van 12.00 tot 15.15 uur en is ook inclusief lunch voorafgaand.

Praktijkgerichte workshop over de bodem

Sjoerd Roelofs zal tijdens deze dag ingaan op de bodem als basis voor succes. Waterhuishouding, wortelontwikkeling, de aanwezigheid van wormen en een storende laag zijn een aantal onderwerpen die hij zal behandelen. Naast Sjoerd verzorgen Eurofins Agro, Limagrain, ForFarmers en Reesink Technische Handel workshops. Bekijk hier het complete programma. Deelname aan de Ruwvoerronde is gratis. Aanmelden kan hier.  

Snelle goedkeuring voor Renure als kunstmestvervanger noodzakelijk

Recente ontwikkelingen binnen de Europese Commissie brengen mogelijk een doorbraak voor de agrarische sector: het gebruik van bewerkte dierlijke mest als...

Lees verder

Praktische tips bij invullen Gecombineerde Opgave

Vorig jaar hebben we gezien dat de uitdagingen rondom de Gecombineerde Opgave aanzienlijk zijn toegenomen. De implementatie van het nieuwe Gemeenschappelijk...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden