Leg afspraken goed vast

Publicatiedatum: 10 april 2017

Volgens Nederlandse, Engelse en Duitse boeren is het niet nakomen van afspraken ergernis nummer één in de relatie met hun leveranciers/afnemers. In het dagelijks leven maken we veel afspraken, van futiliteiten, tot de échte afspraken (zoals prijzen en garanties), die er toe doen! Als de afspraak niet worden nagekomen kan dit leiden tot een breuk in de relatie. Ook wordt een afspraak niet altijd goed vastgelegd. En dat levert (achteraf)  nogal eens frustratie op. 

Leg afspraken goed vast

Op een kladpapiertje in het voorjaar een keer opschrijven wat de prijs per m3 mest zal zijn en aan het einde van het jaar een afrekening krijgen met andere dan de afgesproken prijzen. Dat frustreert. Zeker als niet na te gaan is wie de afspraak is aangegaan en dus ook zonder handtekening. Maak een afspraak waterdicht op het moment van afspreken. Op dát moment ben je het er samen over eens en is een handtekening geen probleem, later als de afspraak moet worden afgewerkt leidt elke ruimte voor discussie tot frustratie en een waarschijnlijke breuk in de relatie.

Preventief aan de slag dus

Er is voor beide partijen een belang in het goed vastleggen van afspraken. De documenten in de portal van Boer & Wet helpen je met het opstellen van een overeenkomst.

Boer & Wet is een samenwerking van DLV Advies en Goorts + Coppens Advocaten en Adviseurs. Zij zorgen voor inzicht in bedrijfsrisico’s en zorgen dat ondernemers bewust kunnen kiezen welke risico’s ze willen nemen en welke ze tot een minimum willen beperken.

Boer & Wet

Schadepreventie helpt boeren uit de brand

Ondanks bestaande actieplannen, met als doel het aantal stalbranden en het aantal dieren dat daarbij om het leven komt aanzienlijk te verminderen, worden...

Lees verder

Impact van wateroverlast

In verschillende regio’s heeft de wateroverlast van afgelopen weken grote gevolgen voor mens en dier; ook agrarische ondernemingen kampen met flinke...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Marco Hol

Adviseur Financieel Management & Schade Expertise
06 26 51 86 86
Stuur e-mail
Meer over Marco

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden