Lespakket Varkensgame ontwikkeld

Publicatiedatum: 23 oktober 2017

De Varkensgame is niet meer een game op zich, maar er is door leerlingen van het Merletcollege Cuijk een marktplan ontwikkeld rondom deze game voor leerlingen uit het praktijkonderwijs.

Lespakket praktijkonderwijs

Mirthe de Graaf en Lynn Swart van het Merletcollege Cuijk hebben in opdracht van Connecting Agri and Food, dochterorganisatie van DLV Advies, een lespakket voor het praktijkonderwijs gemaakt. Het lespakket is ontworpen om kinderen te leren hoe varkens leven. Hiervoor hebben ze onder andere een filmscript geschreven en enkele spellen ontworpen. Vorig schooljaar hebben ze aan de ontwikkeling van de varkensgame gewerkt. Deze game is verwerkt in het lespakket. 

De leerlingen gaan samen met Connecting Agri & Food door met de ontwikkeling van de app. Er zal verder gekeken worden naar de invulling van de educatieve en aansprekende game over varkens voor specifieke doelgroepen. 

Vanuit Connecting Agri & Food is het doel van dit project ‘de toegevoegde waarde van de productie meer bij de consumptie te krijgen’. Dat biedt een win-win situatie voor alle partijen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Gé Backus (g.backus@connectingagriandfood.nl / 06 53 72 49 43) of Suzanne Verhoeven (s.verhoeven@connectingagriandfood.nl / 06 26 54 43 84).

Sterkste Erf verkiezing 2024

Vorig jaar is de familie Ten Kate uitgeroepen tot winnaar van de Sterkste Erf verkiezing. Zij runnen in het Drentse Veeningen een gemengd bedrijf met melkkoeien,...

Lees verder

Brandpreventie hoeft geen handenvol geld te kosten, het begint bij bewustwording

Als het gaat om brandveiligheid, ligt de veehouderij onder een vergrootglas. Boerderijbranden kunnen in korte tijd voor enorme financiële en emotionele...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden