Maatlat Schoon Erf in voorbereiding

Publicatiedatum: 27 november 2017

Per 1 januari 2018 zal er een Maatlat Schoon Erf van kracht worden. Op 16 november hebben belangstellenden een reactie gegeven op het concept certificatieschema Maatlat Schoon Erf tijdens een openbare hoorzitting. Een commissie buigt zich over de opmerkingen en komt hier naar alle waarschijnlijkheid half december op terug.

Emissie voorkomen

Het hoofddoel van de Maatlat is om investeringen te stimuleren die emissies voorkomen uit mest, urine, compost, reinigingsmiddelen, gewasbescherming en veevoer. SMK ontwikkelt in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de waterschappen en LTO Nederland deze nieuwe Maatlat.

Milieulijst

Het voornemen is om het bouwen van emissiearme erven (akkerbouw en veehouderij) per 1 januari 2018 op de Milieulijst op te nemen. Ton van Esch, projectleider Bouw: “Als de Maatlat Schoon Erf op de Milieulijst komt te staan, kunnen ondernemers de investeringen in een emissiearm erf melden voor de MIA-/Vamilregeling. De Maatlat biedt mogelijkheden voor met name ondernemers die nieuw gaan bouwen.”

Wilt u geïnformeerd worden als de Maatlat Schoon Erf bekend is? Laat uw gegevens achter via onderstaande link of neem contact op met Ton van Esch.

informeer mij over maatlat schoon erf

Belang van vroegtijdige quickscan flora en fauna bij Lbv-aanvragen

Nu de positieve beschikkingen voor ondernemers, die zich hebben aangemeld voor de Lbv-plus regeling, zijn ontvangen, worden gesprekken met de gemeente...

Lees verder

Vaste mest uitgangspunt bij nieuwe ligboxenstal familie De Jong

Familie De Jong in Vlist is sterk voorstander van vaste mest; dat voedt het bodemleven en is goed voor de weidevogels. Toen zij van de grupstal overgingen...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden