Mestafzet

Publicatiedatum: 25 augustus 2015

Het jaar 2015 is al weer over de helft. De mogelijkheden van de afvoer van mest zijn het afgelopen jaar in de verschillende gebieden in Nederland zeer wisselend geweest. Duidelijk is dat de plaatsingsruimte steeds beperkter wordt en de tarieven overal gestegen zijn. Tijd om nu de balans op te maken over hoe uw bedrijf ervoor staat op basis van de diverse wetgevingen.

Hoeveel fosfaat en stikstof moet u dit jaar nog afvoeren om de mineralenbalans in evenwicht te houden? Hoeveel mest moet u nog laten verwerken om te voldoen aan de mestverwerkingsplicht? Heeft u dit jaar nog varkensrechten nodig of heeft  u er over?

Allemaal zaken die geregeld moeten worden voor het einde van het jaar en allemaal zaken die geld kosten. Het is dus belangrijk om dit zo goed mogelijk in te schatten en tijdig in te plannen zodat verassingen/problemen voorkomen kunnen worden.  Uw DLV adviseur kan u hierbij helpen. Hij heeft verstand van de diverse wetgevingen en kan u helpen bij bemiddeling in mestverwerking en varkensrechten.

Voor meer informatie neem contact op met Kees van Ham

Snelle goedkeuring voor Renure als kunstmestvervanger noodzakelijk

Recente ontwikkelingen binnen de Europese Commissie brengen mogelijk een doorbraak voor de agrarische sector: het gebruik van bewerkte dierlijke mest als...

Lees verder

Praktische tips bij invullen Gecombineerde Opgave

Vorig jaar hebben we gezien dat de uitdagingen rondom de Gecombineerde Opgave aanzienlijk zijn toegenomen. De implementatie van het nieuwe Gemeenschappelijk...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden