Nieuwe bewaring in Turkmenistan

Publicatiedatum: 27 september 2017

Voor een ondernemende opdrachtgever uit Turkmenistan ontwerpt DLV Advies een compleet nieuwe kistenbewaring. Het gaat om een bewaring waar onder andere uien, aardappelen en wortels in kisten bewaard worden. In totaal worden er bijna 7.000 kisten opgeslagen. Barry Akkerman begeleidt dit traject vanuit DLV Advies. Het traject loopt van ontwerp, inclusief het maken van de tekeningen en de constructieberekeningen, de volledige advisering van de droog- en koelsystemen tot en met de bouwbegeleiding.

Offerte passend bij klimaat en klant

De opdrachtgever is in contact gebracht met DLV Advies via de APH Group, zij wezen de klant op onze onafhankelijkheid en brede kennis in de agrarische sector. “Wij hechten veel waarde aan het uitbrengen van eerlijke offertes, die passen bij de klant en het klimaat waarin hij teelt. Het is voor sommige buitenlandse klanten lastig te onderscheiden wat bij hen past en wat niet. Wat hebben ze echt nodig en wat is overbodig. De onafhankelijkheid van DLV advies kan hierbij de uitkomst bieden", aldus Wytse Oosterbaan van APH.

“Het vooruitstrevende binnen dit project is de zoektocht naar passende klimaatinstallaties, van de beluchtingsmethode tot en met de koelinstallatie. Daarnaast heeft de opdrachtgever een enorme groeiambitie. Ieder klimaat vraagt een eigen systeem van bewaren. De gekozen systemen zijn afgestemd op het lokale klimaat en de lokale voorzieningen. Bepaalde ventilatoren die in Nederland veel gebruikt worden, zijn hier totaal niet geschikt", aldus Barry.

Op dit moment wordt de constructie berekend en worden de tekeningen afgerond. “De verwachting is dat in de eerste helft van 2018 de bewaring opgeleverd is”, geeft Barry aan.

Belang van vroegtijdige quickscan flora en fauna bij Lbv-aanvragen

Nu de positieve beschikkingen voor ondernemers, die zich hebben aangemeld voor de Lbv-plus regeling, zijn ontvangen, worden gesprekken met de gemeente...

Lees verder

Vaste mest uitgangspunt bij nieuwe ligboxenstal familie De Jong

Familie De Jong in Vlist is sterk voorstander van vaste mest; dat voedt het bodemleven en is goed voor de weidevogels. Toen zij van de grupstal overgingen...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden