Open dag nieuwe ligboxenstal familie Keijzer

Publicatiedatum: 09 oktober 2017

Op zaterdag 11 november organiseert DLV Advies een open dag bij het nieuwe bedrijf van de familie Keijzer. 
De nieuwe bedrijfsopzet is compleet met twee stallen, een werktuigenberging en acht sleufsilo’s. Bij het ontwerp zijn efficiënte looplijnen voor mens en dier uitgangspunt geweest. Verder is veel aandacht besteed aan de ruimtelijke inpassing.


Nieuwe locatie

Het bedrijf van de familie Keijzer is een echt familiebedrijf waarbij het hele gezin is betrokken bij de bedrijfsvoering. Vanwege woningbouwplannen bij de oude bedrijfslocatie is de nieuwe locatie aangekocht. Daar was een bestaand erf met sterk verouderde gebouwen aanwezig. Na de sloop van alle onderdelen is een geheel nieuwe bedrijfsopzet gerealiseerd op een grotere bouwkavel.

Bedrijfsopzet

De familie Keijzer koos voor de bouw van een nieuwe 0+6+0 rijïge stal voor de koeien en het oudere jongvee. Verder een jongveestal met een afdeling voor de dieren tot 6 maanden en een afdeling voor de dieren van 6-18 maanden. De kalverafdeling wordt mechanisch geventileerd. In de stallen is ruimte voor 220 koeien en 180 stuks jongvee. 

Het erf is opgezet met de koestal als spil op het erf en daaromheen de woning, jongveestal, voeropslag en werktuigenberging. 

Christiaan de Ruijter, projectleider bouw, begeleidde het bouwtraject van ontwerp tot vergunningen en van bouwvlak tot bouwbegeleiding. Het gehele bouwproject is gerealiseerd binnen het vooraf opgestelde investeringsplan. 

Functioneel, efficiënt en fraai

Belangrijke uitgangspunten voor de familie Keijzer bij de bouw van de stal waren: functioneel, efficiënt en fraai. Dit is terug te zien in de keuzes met betrekking tot de stalindeling, vormgeving en toegepaste materialen. Zo is gebruik gemaakt van een stalen damwand en houten potdeksel delen in de gevels, prefab betonpanelen met steenstrips en daken in sandwichpanelen. 

Bijzonderheden

De 0+6+0 rijïge stal is voorzien van drie melkrobots en een vaste opstelling met een mestscheider. De uitvoering van de mestcircuits in de kelder is afgestemd op de mestscheider. De melkveestal is volledig voorzien van een emissiearme vloer in combinatie met een mestrobot. In de stal is een afzonderlijke groep van koeien op weg naar de droogstand. Door een eigen rantsoen en minder melkingen per dag wordt de afbouw van de melkgift gestimuleerd. 

Locatie

Komt u ook een kijkje nemen in deze stal die goed past bij de huidige situatie in de melkveehouderij? U bent van harte welkom bij de familie Keijzer aan de Laag Dalemseweg 3 te Gorinchem op zaterdag 11 november van 10.00 uur tot 15.30 uur. 
 

Vijf jaar onzekerheid: PAS-Melders nog steeds in de knel

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PAS-melders in de illegaliteit terechtkwamen na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019. Sindsdien...

Lees verder

De heropbouw van Takii

Drie jaar geleden werd Takii, een bekend zaadveredelingsbedrijf, getroffen door een verwoestende brand die het pand volledig in de as legde. In de nasleep...

Lees verder

Meer nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden