Prototype varkensgame gepresenteerd

Publicatiedatum: 13 oktober 2016

Maak een app waarmee kinderen en jongeren een varkensgame op de smartphone en tablet kunnen spelen. Dat is de opdracht waar leerlingen van het Technasium van het Merletcollege in Cuijk mee aan de slag gegaan zijn. Het resultaat mag er wezen: het prototype van een uitdagende en aantrekkelijke varkensgame, die gelijktijdig de gebruiker van de game spelenderwijs leert hoe varkenshouders voor de dieren op hun bedrijf zorgen.

Dutch Agri & Food Week

De ontwikkelingen rond de varkensgame zijn niet onopgemerkt gebleven. Connecting Agri & Food, dochterorganisatie van DLV Advies, was uitgenodigd om op zondag 16 oktober, op Wereldvoedseldag, aanwezig te zijn bij het ‘Eat your heart out’-innovatiefestival in Den Bosch. Dit was één van de evenementen die gehouden werd tijdens de Dutch Agri & Food week. Het festival bood een dynamische koppeling tussen de vragen die bij bedrijfsleven en samenleving liggen en de antwoorden die jonge talenten bieden. De varkensgame kreeg in de middag een podium samen met de bedenkers, de leerlingen van het Technasium. Suzanne Verhoeven van Connecting Agri & Food was hier aanwezig. De samenwerking tussen Design, Agro, Food en Techniek kwam hierin terug. Bekijk hier het programma terug van 'Eat your heart out'-innovatiefestival.  

Dutch Design Week

Op donderdag 27 oktober sluit Suzanne van Connecting Agri & Food tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven aan bij de ‘De Wereld Wordt Bont-tafel’. In een  ‘De wereld draait door’-setting kijken ze dan terug op het  ‘Eat your heart out’-event en ook hierin staat agri & food centraal. Het prototype van de varkensgame zal ook tijdens deze dag te zien zijn en besproken worden. Meer informatie over De Wereld Wordt Bont-tafel lees je direct op de website van de Dutch Design Week.

Vervolg ontwikkeling varkensgame

De leerlingen gaan samen met Connecting Agri & Food door met de ontwikkeling van de app. Er zal verder gekeken worden naar de invulling van de educatieve en aansprekende game over varkens voor specifieke doelgroepen. 
Vanuit Connecting Agri & Food is het doel van dit project ‘de toegevoegde waarde van de productie meer bij de consumptie te krijgen’. Dat biedt een win-win situatie voor alle partijen.

Neem voor meer informatie over deze dagen en de varkensgame contact op met Suzanne Verhoeven van Connecting Agri & Food, tel 06 26 54 43 84 / s.verhoeven@connectingagriandfood.nl.

Harm Wientjes algemeen directeur bij DLV Advies

Harm Wientjes is de nieuwe Algemeen Directeur van DLV Advies. Hij wil dat de dienstverlener toegevoegde waarde levert, zowel bij de varkenshouders als...

Lees verder

Uitnodiging kennissessie 'Ondernemen met natuurinclusieve zuivel'

Op 5 april 2024 wordt in Aalten de kennissessie ‘Ondernemen met natuurinclusieve zuivel’ gehouden. Deze bijeenkomst is een vervolg op de eerste...

Lees verder

Meer nieuws

Onze adviseurs staan
voor u klaar

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?


De nieuwsbrief van DLV Advies wordt een keer per maand verstuurd met de meest interessante en actuele ontwikkelingen in de agrarische sector. Incidenteel kunt u nieuws en informatie ontvangen in een extra nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens worden conform onze privacyverklaring verwerkt.

* verplichte velden